Primăvara speranţelor. Steaua se reîntoarce în Europa

Clipa mult aşteptată se apropie. Românii revin în cupele europene. Deşi vremea le-a dat multe bătăi de cap, steliştii se declară pregătiţi pentru un meci bun cu Twente, în şaisprezecimile Ligii Europa.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 13:23
Primăvara speranţelor. Steaua se reîntoarce în Europa

Steaua va înfrunta joi seară, de la ora 22.05 , echipa olandeză Twente Enschede, în „16”-imile Ligii Europa.

RTV.NET vă prezintă LIVE TEXT desfăşurarea acestei partide.

Condiţiile meteo din Bucureşti au ridicat semne de întrebare în ceea ce priveşte disputarea partidei. Steaua a avut o astfel de experienţă în 2005, atunci când meciul din Ghencea cu spaniolii de la Villarreal a fost reprogramat din pricina ninsorii abundente. În afara valului de ger care a luat prizonieră Capitala, cantităţile însemnate de zăpadă din ultimele zile au readus în atenţie starea precară a gazonului de pe Naţional Arena.  Administratorii stadionului au dat asigurări că situaţia este sub control. Terenul a fost acoperit cu o prelată, iar omătul a fost îndepărtat manual, cu ajutorul a 150 de deţinuţi şi a suporterilor stelişti care s-au oferit să ajute.

Chiar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut o mai mare implicare a primarilor de sector în acţiunile de curăţare a străzilor laterale, mai ales în zona Arenei Naţionale, unde joi va avea loc meciul  şi a solicitat responsabililor Apa Nova să identifice şi să elibereze gurile de scurgere.

Steaua a avut o săptămână de coşmar înaintea primei manşe a duelului cu Twente din Europa League. Întâi a revenit din Antalya, de la 15 grade, făcând trecerea la cele -10, -15 grade câte erau în România. Apoi ninsorile abundente din ultimele zile i-a lăsat pe stelişti fără loc de antrenament. Chiar mai mulţ, marţi, cu două zile înaintea marelui meci „roş-albaştrii” au făcut doar un antrenament în sala de forţă, terenul de la Mogoşoaia fiind complet acoperit de zăpadă.

Opt zile au trecut de când Steaua a făcut ultimul antrenament normal, pe un teren natural, mai exact pe 7 februarie, în cantonamentul din Antalya. Cu toate acestea antrenorul Stelei, Ilie Stan, spune că meciul cu Twente se va desfăşura în condiţii optime şi speră ca elevii săi să facă un meci mare. Stan nu a uitat să mulţumească la conferinţa de presă celor care au ajutat la deszăpezirea Naţional Arena şi a terenurilor de antrenament.

Ne lipsesc aceste jocuri cu miză. Gazonul arată foarte bine. Nu există niciun fel de amânare. Am reuşit să avem un teren de joc şi unul de antrenament cu ajutorul fanilor şi al deţinuţilor, le mulţumim şi joi  sper să-i facem fericiţi. Twente este vulnerabilă în apărare. Sper ca jucătorii să respecte ceea ce le voi indica. În proporţie foarte mare ştiu echipa pe care o voi trimite mâine pe teren. Vom mai viziona un meci diseară şi în funcţie de antrenamentul de astăzi, voi decide sută la sută. Nu ne va interesa situaţia gazonului sau a frigului de afară atunci când echipele vor intra pe teren. Au o echipă puternică, cu un joc ofensiv foarte bun. Sperăm să facem o figură frumoasă în faţa publicului, aşteptăm 50 de mii de oameni să ne susţină„, a declarat Ilie Stan.

Echipa probabilă a Stelei:

Tătăruşanu – Dănănae (Martinovic), Chiricheş , Geraldo,  Brandan  – Rusescu, Prepeliţă, Bicfalvi, Tănase – Tatu, Nikolic

Twente, favorita caselor de pariuri

Agenţiile de pariuri merg pe mâna olandezilor privind calificarea în optimile Ligii Europa. Twente are o cotă de 1,35 pentru calificare, iar Steaua una de 3,00.

Steliştii sunt totuşi optimişti şi mizează pe faptul că adversarii au pierdut un om important (Marc Janko, vândut la FC Porto). De partea cealaltă, „roş-albaştrii” s-au întărit în această iarnă. Au venit Alexandru Chipciu, Paul Pârvulescu, Vlad Chiricheş, Gabriel Machado şi Ovidiu Dănănae.

Totuşi Ilie Stan are destule probleme de lot. Gardoş şi Latovlevici în apărare, Chipciu şi Năstăsie la mijloc şi Florin Costea în atac sunt jucătorii care s-au accidentat în timpul cantonamentului de iarnă. Lor li se adaugă fotbaliştii care nu au fost trecuţi pe lista pentru Europa League: Pârvulescu, Tibi Bălan şi Machado, în vreme ce Bourceanu e suspendat.

Steaua şi Twente Enschede s-au mai întâlnit în dublă manşă în faza grupelor Ligii Europa din urmă cu două sezoane, remizând de două ori: 1-1 în România şi 0-0 în Olanda.

Dacă trece de FC Twente, Steaua va întâlni învingătoare din „dubla” Viktoria Plzen – Schalke, având ocazia să îi reîntâlnească pe nemţi, adversarii din grupe.