PRIME PAŞTE 2022. Angajaţii care primesc până la 300 de lei în plus la salariu

Prime de Paşte 2022. Sunt veşti bune pentru angajaţii români. În acest an, firmele îşi pot răsplăti angajaţii cu prime mai mari, fără să plătească impozit pentru sumele respective.

18 apr. 2022, 19:00
PRIME PAŞTE 2022. Angajaţii care primesc până la 300 de lei în plus la salariu

PRIME PAŞTE 2022. Anul acesta angajaţii români ar putea primi prime mai mari de Paşte. Firmele pot oferi până la 300 de lei în plus la salariu, fără să mai plătească impozit la stat.

PRIME PAŞTE 2022. Angajaţii pot să primească până la 300 de lei în plus la salariu

După ce a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care firmele pot oferi prime de sărbători de maximum 300 de lei fără să mai plătească impozit, tot mai mulţi angajatori îşi recompensează angajaţii de Paşte.

Citeşte şi Cât plăteşte un pensionar pe alimentele de bază. Ţara în care vârstnicii o duc cel mai bine

„Era o sumă plafon de 150 de lei, dar acum s-a mărit. Şi noi îl considerăm un cadou de recunoaştere sau recunoştinţă pentru angajatul nostru”, a spus Alina Ştefan, fondator platformă salarială, potrivit observatornews.ro.

Alţi angajatori s-au gândit ca pe lângă salariu, anul acesta să-i recompenseze pe angajaţi cu un pachet de produse cosmetice în valoare de 300 de lei.

„Avem peste 100 de angajaţi în cadrul companiei şi cu ocazia sărbătorilor oferim fiecărui angajat un pachet cu produse cosmetice adaptate nevoilor fiecăruia, în valoare de 300 de lei.”, a spus Ramona Vulpe, manager vânzări:

La modă mai sunt şi coşurile cu produse tradiţionale specifice pentru Paşte. Există firme care îşi trimit angajaţii în vacante.

„Prima poate ajunge şi până la un salariu net lunar. Pentru a-şi păstra talentele cheie, managerii, unii angajatori sunt foarte inventivi şi le oferă atât zile libere, cât şi prime care constau în bani destul de mulţi. Şi vacanţe”, Sorina Faier, specialist resurse umane.

Pe lângă privaţi, şi firmele de stat dau prime angajaţilor. De exemplu, Complexul Energetic Oltenia oferă prime de Paşte de două mii de lei pentru fiecare angajat.

Citeşte şi Sute de angajaţi din România rămân fără loc de muncă înainte de Paşte