Sute de angajaţi din România rămân fără loc de muncă înainte de Paşte

Sute de angajați de la ALTUR SLATINA rămân fără loc de muncă din cauza războiului din Ucraina. Coducerea companiei a decis suspendarea contractelor a peste 600 de angajați după ce a rămas fără clienții din străinătate.

16 apr. 2022, 12:19
Sute de angajaţi din România rămân fără loc de muncă înainte de Paşte

Conducerea companiei Altur Slatina a anunţat suspendarea activităţii în perioada 18 aprilie – 1 mai pe fondul evoluţiei conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Peste 600 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă înainte de paşte. Contractele lor de muncă vor fi suspendate.

Citeşte şi: Vouchere de 50 de euro de la stat. Ce alimente de bază poţi cumpăra. Anunţul făcut de ministrul Muncii

„Măsurile sunt luate având în vedere situaţia generată de conflictul armat din Ucraina, care a condus la întreruperea activităţii economice din Ucraina, precum şi la instituirea de către comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului de sancţiuni economice, de restricţii financiare şi de restricţii privind relaţiile economice. Pe fondul evoluţiei conflictului dintre Rusia şi Ucraina, Altur SA înregistrează o scădere a volumului activităţii de producţie cauzată de lipsa comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland Sp. Z o.o., ZF Automotive Czech s.r.o) care şi-au redus activitatea de producţie, anulând comenzile de achiziţie”, se arată într-un comunicat transmis vineri Bursei de la Bucureşti.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre voucherele pentru românii vulnerabili. „Există fondurile necesare pentru asigurarea acestor vouchere”

S.C. Altur S.A. este o societate pe acţiuni al cărei obiect de activitate constă în fabricaţia de piese turnate din aliaje de aluminiu şi pistoane auto pentru autovehicule, tractoare, autocamioane, fabricaţia de piese turnate din aluminiu pentru industria electrotehnică.