Primele amenzi după protestul violent din Piaţa Universităţii, la care au participat sute de oameni

S-au dat deja primele amenzi după protestul care a avut loc sâmbătă în Piaţa Universităţii, la care au participat sute de persoane. Treisprezece oameni au fost amendaţi momentan, potrivit unui comunicat transmis de jandarmerie.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 09:35
Primele amenzi după protestul violent din Piaţa Universităţii, la care au participat sute de oameni

Verificările pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile actelor normative și aplicarea măsurilor legale continuă.

Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă în Piața Universității pentru a protesta, chiar în ziua cu infectări-record. Oamenii şi-au exprimat neumulţumirile faţă de măsurile autorităților și de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Citiţi şi Proteste de amploare în Piaţa Universităţii, în ziua cu infectări-record! Bătăi şi îmbrânceli între jandarmi şi manifestanţi VIDEO

Jandarmii i-au rugat pe protestatri să poarte măşti, având în vedere că nu putea fi păstrată distanţarea din cauza aglomeraţiei. Protestatarii au ajuns să se ia la îmbrânceli cu forţele de ordine.

Manifestanţii au cerut căderea Guvernului şi demisia lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi secretar de stat în MAI.

„Nu mi se pare normal ca într-o ţară democratică nu ai voie să te exprimi. Pentru ce s-a creat ambuscada asta? Pentru intimidare? Avem dreptul la libertate. În 1989 au murit oameni aici pentru libertate. Ruşine acestor oameni. Poporul roman a ales să fie sclav. Nu mi se pare normal, toţi suntem români şi luptăm. Eu nu cred în această pandemie. Asta se face la nivel mondial pentru că vor să schimbe totul”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Protestatarii i-au huiduit pe jandarmi şi au scandat „Libertate, libertate!, „Jos dictatura”, „Noi vă plătim”, „Jos trădătorii!”, „Copiii noştri nu-s cobaii voştri”. La un moment dat, oamenii au început să spună în cor rugăciunea „Tatăl nostru”.