Primele case de marcat se conectează MÂINE la ANAF. Anunţul făcut de Florin Cîţu

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a anunţat miercuri că primele case de marcat vor fi conectate la ANAF în cursul zilei de miercuri.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 19:19
Primele case de marcat se conectează MÂINE la ANAF. Anunţul făcut de Florin Cîţu

„Astăzi (marţi, n.r.) sau mâine (miercuri, n.r.) cred că facem conectarea primelor case de marcat. Primele case de marcat se vor conecta, cred că mâine, la ANAF”, a precizat ministrul Finanţelor, la postul Realitatea Plus, citat de Agerpres.

Florin Cîţu a explicat că reforma sistemului bugetar nu a funcţionat în România pentru că a fost abordată în mod greşit. Ministrul Finanţelor susţine că informatizarea aparatului public aduce două beneficii mari. În primul rând informatizarea înseamnă venituri la buget mai mari.

„Estimez că după ce facem anul acesta case de marcat, proiectul fişier electronic, e-facturare, anul viitor o sa vină la buget cam două puncte procentuale, aceasta înseamnă 20 de miliarde de lei în plus. Aceasta înseamnă că trecem de la 30% la 32% din PIB doar cu informatizarea”, a precizat ministrul Finanţelor, conform sursei citate.

De asemenea, Florin Cîţu a afirmat că informatizarea permite redimensionarea aparatului bugetar.

„Informatizarea face naturală redimensionarea. Nu trebuie să o faci ca ministru. Natural, prin informatizare se face redimensionarea”, a spus Cîţu.

Alexandru Bălan „Colo”, vloggerul care a instigat la violarea minorelor, a fost REŢINUT