Primele concluzii ale summitului UE: Acord pentru un pact de creştere economică de 120 miliarde euro

Liderii europeni au ajuns la un acord în ceea ce priveşte pactul pentru creştere economică, ajungând la o sumă de 120 de miliarde de euro, a anunţat joi preşedintele UE, Herman Van Rompuy.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 09:14
Primele concluzii ale summitului UE: Acord pentru un pact de creştere economică de 120 miliarde euro

„Am ajuns la un acord pe un anumit număr de puncte”, a declarat Van Rompuy în timpul unei conferinţe de presă de după prima zi a summitului de la Bruxelles. El a citat „agenda pentru creştere economică şi locuri de muncă” pentru care „vom aloca aproximativ 120 de milioane de euro, pentru a putea lua măsuri imediate de creştere economică.

El a precizat că acest program se bazează pe o creştere a capacităţii de împrumut a Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu 60 de miliarde de euro, iar restul de 60 de miliarde provin din fondurile structurale neutilizate.

Vor mai fi şi proiecte de emitere a unor bonduri care vor fi „demarate în vară” pentru a finanţa infrastructurile de transport şi energie, estimate la cinci miliarde de euro.

Acest subiect, aflat de mult timp între temele de discuţii ale Comisiei Europene, a fost susţinut, în urmă cu o săptămână, de către cele patru principale economii ale zonei euro: Germania, Franţa, Italia şi Spania.


loading...