Primele condamnări pentru vot multiplu s-au pronunţat la Cluj

Andrei Vlad Ţilea, din Cluj-Napoca, şi Ionuţ Sebastian Boroş, din Aghireş, au fost condamnaţi joi de magistratul Octavian Chirilă de la Judecătoria Cluj pentru că au votat de mai multe ori la scrutinul pentru Parlamentul European din 7 iunie 2009, informează Ora de Cluj.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 12:44
Primele condamnări pentru vot multiplu s-au pronunţat la Cluj

Cei doi bărbaţi, ambii cu vârste sub 30 de ani, au primit pedepse de două luni, respectiv patru luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Boroş se află în penitenciar, unde execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru furt.

Potrivit procurorilor, cei doi au făcut parte dintr-un grup organizat de un anume Florin Dorin Fărcaş. În 7 iunie 2009, acesta a racolat patru tineri din Aghireş – Ionuţ Tiberiu Szekely, Ştefan Andrei Abrudan, Victor Robert Butnariu şi Ionuţ Sebastian Boroş, cărora le-a dat câte 250 de lei pentru a vota de mai multe ori pe listele speciale din Cluj-Napoca.

Andrei Vlad Ţilea i-a preluat pe cei patru „turişti” din Gara Cluj-Napoca şi apoi i-a plimbat pe la patru secţii de votare. Periplul lor a luat sfârşit la secţia de votare 29, al cărei preşedinte a anunţat Poliţia deoarece prezenţa lor i s-a părut suspectă.

Tinerii şi-au recunoscut faptele. Ei au spus că „o persoană” le-a cerut telefonic să urmeze acest traseu, dar au susţinut că nu-şi amintesc pentru ce partid sau candidat au votat de mai multe ori.

Cei şase (organizatorul Fărcaş, şoferul Ţilea şi „turiştii”) au fost trimişi în judecată în mai 2011. În faţa instanţei s-au prezentat doar două persoane – Ţilea şi Boroş. Ei şi-au recunoscut vina şi, în consecinţă, au fost condamnaţi cu reducerea unei treimi din pedeapsă. Pentru ceilalţi patru inculpaţi, magistratul Octavian Chirilă a disjuns cauza şi a amânat judecarea dosarului.