Primele de Paşte vor fi acordate sporadic. Vezi aici cine sunt fericiţii

Foarte puţini angajaţi vor primi de la angajatori prime de Paşte în acest an. Primele vor fi acordate preponderent angajaţilor care prestează în domeniul producţiei, iar multe dintre acestea vor consta în produse făcute chiar de ei. Bugetarii vor face parte din categoria salariaţilor nefericiţi, care nu vor primi nimic de Paşte.

28 mart. 2012, 15:18
Primele de Paşte vor fi acordate sporadic. Vezi aici cine sunt fericiţii

Nici angajaţii din companiile multinaţionale nu vor mai fi răsplătiţi cu ocazia sărbătorilor Pascale cu prime. Angajaţii multinaţionalelor vor trebui să muncească mai mult şi mai bine dacă vor bonusuri financiare, dar asta nu este valabil de Paşte. „În multinaţionale nu se mai acordă prime de Paşte sau de Crăciun. Acestea se focusează mai mult pe bonusurile de performanţă. La puţinele companii care vor mai acorda prime de Paşte sumele vor fi în scădere faţă de anii trecuţi”, a spus, pentru RTV.NET, Oana Datki, Country Manager la Consulteam.

Prime în cozonaci

Din cauza situaţiei economice nefavorabile nici firmele din producţie nu vor mai acorda salariaţilor prime de Paşte ca în anii trecuţi. „Aproximativ 20% din firmele care activează în domeniul producţiei vor mai acorda prime de Paşte. Mulţi salariaţi vor fi recompensaţi cu produse confecţionate de mâinile lor, alţii cu produse tradiţionale. Vor fi şi firme care vor acorda tichete cadou, cu valori între 200 şi 500 de lei, în funcţie de firmă, de segmentul în care activează”, a spus Oana Datki.

Prime în confecţii

Lucrătorii din industria textilă vor primi prime mici anul acesta. „Estimăm că aproximativ 50% dintre firmele care activează în domeniul confecţiilor îşi vor premia angajaţi de Paşte” a spus Oana Batki. Sumele cu care vor fi răsplătiţi angajaţii dinn domeniul confecţiilor vor fi unele modeste, de maxim 200 de lei. „Faţă de momentul de dinainte de criză, atât numărul primelor acordate, precum şi valoarea lor vor fi mult mai mici. Va fi mult mai prost anul acesta”, a conchis Oana Batki.

Prime sporadice de 200 de lei

Alte firme care activează în HR consideră că primele de Paşte vor fi acordate pentru mult mai puţini angajaţi. „Din cauza situaţie economice, din semnalele pe care le avem de la firmele colaboratoare, considerăm că mai puţin de 10% din firme vor mai acorda prime de Paşte. Primele vor fi acordate sporadic şi vor consta în sume între 200 şi 1000 de lei, în funcţie de firmă, de domeniul în care activează şi de funcţia angajatului”, a spus Mihaela Tudorancea, managing partner Nefertiti Human Capital Consulting.

Bugetarii nu primesc prime de Paşte

Bugetarii nu vor primi nici în acest an prime de Paşte. Acordarea de prime de Paşte sau Crăciun au fost sistate odată cu adoptarea măsurilor de austeritate, în 2010. „Bugetarii nu vor primi bonusuri de Paşte în acest an deoarece nu vor mai fi bani de creşteri salariale”, a spus Bogdan Hossu, preşedintele Cartel „Alfa”.