Primele declarații ale lui Cătălin Cherecheș, din arestul din Germania. Ce strategie adoptă fostul primar pentru a scăpa de închisoare

După două luni de când a fost prins în Germania și reținut de autorități, Cătălin Cherecheș se pregătește să facă prima declarație de la arestul său, referitoare la dosarul în care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

15 ian. 2024, 10:48
Primele declarații ale lui Cătălin Cherecheș, din arestul din Germania. Ce strategie adoptă fostul primar pentru a scăpa de închisoare

În prezent, Cătălin Cherecheș se află într-un penitenciar din Germania, după ce, în luna noiembrie, a fost prins de polițiștii bavarezi, la câteva săptămâni după ce fugise din România pentru a scăpa de condamnarea pe care o primise.

Fostul primar a fost acuzat pentru corupție, mai exact trafic de influență, luare și dare de mită și a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

După două luni petrecute în spatele gratiilor în Germania, Cătălin Cherecheș urmează să facă prima sa declarație în acest dosar. Potrivit Antena 3, Cătălin Cherecheș a depus o contestație în anulare în ceea ce privește decizia de condamnare pe care a primit-o. Această contestație este în curs de revizuire la Curtea de Apel din Cluj, iar judecătorii din România au trimis o cerere de citare a lui Cătălin Cherecheș în penitenciarul din Germania, pentru ca acesta să se prezinte la termenul următor al procesului și să își spună, pentru prima dată, punctul de vedere.

Citește și: Maru, dealerul lui Vlad Pascu, șoferul drogat din 2 Mai, rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri

Conform sursei citate anterior, Cherecheș ar urma să se înfățișeze la proces prin videoconferință și ar fi de acord să vorbească, acesta susținând faptul că a fost condamnat pe nedrept. Mai mult, fostul primar din Baia Mare ar considera că decizia sa de condamnare ar trebui anulată și rejudecată.

Ministerul Justiției din România a înaintat o cerere pentru extrădarea lui Cătălin Cherecheș, aceasta urmând să fie judecată de autoritățile din Germania, acolo unde bărbatul se află în prezent. Mai exact, judecătorii germani vor analiza condițiile din penitenciarele din România, după ce au primit toate actele necesare în acest caz.

Citește și: Curtea de Justiţie a UE: Deciziile CCR privind prescripția se aplică inclusiv în dosarele de corupție