Şoferiţa care a provocat accidentul din Andronache a rupt tăcerea: „M-am blocat…”. Femeia a fost reaudiată şi testată antidrog

Şoferiţa care omorât două fete pe trotuar în Capitala băuse alcool, arată analizele efectuate după accidentul provocat sâmbătă în cartierul Andronache. Femeia a ajuns luni din nou la audieri, după ce iniţial a spus că a făcut accident pentru că "a strănutat" şi "a încurcat pedalele frână cu acceleraţie". După accident, soferita si sotul ei au fost bătuti de rudele celor două fete ucişe. Acum, rudele victimelor se pregătesc pentru înmormântarea fetelor.

01 mart. 2021, 15:20
Şoferiţa care a provocat accidentul din Andronache a rupt tăcerea: „M-am blocat…”. Femeia a fost reaudiată şi testată antidrog

Şoferiţa care a provocat accidentul din cartierul Andronache, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două fete de 6 ani, respectiv 21, a ajuns din nou la audieri după ce în această dimineaţă analizele au arătat că era beată în momentul accidentului.

Şoferiţa a mai fost audiată şi sâmbătă, după accident şi le-a spus poliţiştilor că „a încurcat pedalele”.

„Când am ajuns la volanul maşinii, mi-am tras scaunul, mi-am pus centura, m-am asigurat şi am plecat de pe strada Fructelor nr. 4 împreună cu soţul meu, care era în dreapta mea.

În momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac.

Peste drum de stradă, adică vis-a-vis, erau nişte copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Maşina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură şi s-a oprit în gard.

Au sărit airbag-urile şi imediat ne-au scos alte persoane din maşină şi au început să ne bată”, a scris femeia în prima declaraţie dată la Poliţie, conform Antena 3.

Femeia le-a mai spus poliţiştilor că a intrat în stare de şoc după accident, că nu putea vorbi şi că nu consumase alcool înainte de cursa mortală.

„Între timp, a venit poliţia şi salvarea, m-au băgat în salvare, timp în care am făcut un atac de panică şi nu mai ştiu nimic. Nu-mi găseam cuvintele şi nu puteam vorbi coerent, în timp ce poliţia şi salvarea vorbea (sic) cu mine. Eram în stare de şoc şi nu puteam respira.

Citeşte şi: Mama şi rudele fetelor ucise în accidentul de sâmbătă cer să se facă dreptate: Trebuia să poarte rochiţa la ziua ei, acum o îmbracă la înmormântare

Menţionez că şofez foarte rar şi că nu am consumat alcool.

Declar că îmi pare foarte rău de modul în care s-a produs acest accident, cât şi de faptul că ce-i doi copii au decedat şi doresc să ajut cumva familiile cu tot ce-mi stă în putinţă, pt. a recupera pe cât posibil pierderile morale şi materiale!

– Menţionez că am fost tratată la Spitalul (…) unde am primit îngrijiri în urma agresiunii din partea persoanelor.
– Mi s-au recoltat probe de sânge şi test antidrog”, a mai scris femeia in  declaraţie.

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti era beată la volan. Iniţial le-a spus anchetatorilor că a strănutat şi a încurcat pedalele


loading...