Primele declarații făcute de expertul OMS în România: „Sunt încântată să ofer ajutor autorităților. Trebuie să se implice toată lumea”

Experta trimisă de Organizația Mondială a Sănătății în România pentru a da o mână de ajutor în valul patru al pandemiei a ajuns astăzi în țara noastră și a cerut implicare din partea autorităților și cetățenilor.

19 oct. 2021, 16:13
Primele declarații făcute de expertul OMS în România: „Sunt încântată să ofer ajutor autorităților. Trebuie să se implice toată lumea”

„Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autorităților din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni”, a transmis expertul OMS.

OMS s-a oferit să ajute România cu expertiză, dar și cu echipament. Vor fi distribuite în toată țara 34.000 de teste rapide și în jur de 200 de concentratoare de oxigen, în condițiile în care am ajuns pe primul loc în Europa la numărul de decese cauzate de COVID.

„Sunt încântată să lucrez cu autoritățile din România și cu părțile – cheie pentru a aborda problema nivelului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19 în țară. O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile, reducerea riscului de spitalizare și deces și ameliorarea presiunii asupra sistemului de sănătate”, tranmsite dr. Papowitz, într-un comunicat de presă.

Heather Papowitz este expertul pe care Organizația Mondială a Sănătății l-a trimis în România pentru a asista guvernul în criza sanitară cauzată de pandemie. Va sta în țara noastră timp de 60 de zile și va face o evaluare la nivel central și teritoriu, a anunţat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis, luni, după discuțiile cu autoritățile române pe tema campaniei de vaccinare anti-Covid, că vaccinarea în populația generală în România este scăzută și stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale și mult mai mică decât se aștepta la grupurile prioritare vulnerabile, adică persoanele de peste 80 de ani.

Citiți și Mesaj dur de la medici: „Am ajuns să îngrozim OMS. Suntem unul dintre popoarele cel mai ușor de manipulat de pe glob”