Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung în România în 26 decembrie. Ciucă: Infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în România în 26 decembrie, a anunţat Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

22 dec. 2020, 11:53
Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung în România în 26 decembrie. Ciucă: Infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că a fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccin împotriva COVID-19, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece „infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”.

Citeşte şi: Noua tulpină a coronavirusului. Epidemiolog român: „S-a răspândit foarte repede. Suntem ca în război”

Potrivit unui comunicat de presă al Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, la şedinţa de astăzi „au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers”.

Citeşte şi: Copiii ar fi putea fi cei mai afectați de noua tulpină a coronavirusului. Experții în sănătate trag un semnal de alarmă

Companiile BioNTech (Germania) şi Pfizer (SUA) vor livra Uniunii Europene 12,5 milioane de doze din noul lor vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului în curs, a afirmat marţi directorul comercial al companiei germane, Sean Marett, într-o conferinţă de presă, transmite Reuters.

Această cifră reprezintă peste jumătate din cele 20 de milioane de doze ce urmează să fie livrate Statelor Unite până la finele lui 2020, a menţionat Marett.

Vaccinarea anti-COVID-19 va începe pe 27 decembrie în România. Ciucă: Avem tot ce ne trebuie

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, luni, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID în România începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Vaccin împotriva COVID-19. Vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni vaccinul împotriva coronavirusului produs de companiile Pfizer și BioNTech, a transmis președinta Comisiei Europene.

„Este un moment decisiv în eforturile noastre de a livra vaccinuri sigure și eficiente europenilor. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) tocmai a emis o opinie științifică pozitivă cu privire la vaccinul Pfizer/BioNTech. Acum vom acționa rapid. Mă aștept la o decizie din partea Consiliului European în această seară”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Citeşte şi: Profesorii nu vor să înceapă şcoala şi nici să se vaccineze! 56,3% nu sunt de acord să se vaccineze şi doar 43,2% îşi doresc revenirea fizica la școală