Primele imagini cu „Arthur de Bucovina”, ursul care a făcut ravagii în Vatra Dornei

Au apărut primele imagini cu "Arthur de Bucovina", ursul care a făcut ravagii în Vatra Dornei. Acesta a fost înregistrat de o cameră pusă în locul în care abandonase leșul unui porc de 150 de kilograme.

30 mai 2021, 10:06
Primele imagini cu „Arthur de Bucovina”, ursul care a făcut ravagii în Vatra Dornei
Primele imagini cu "Arthur de Bucovina", ursul care a făcut ravagii în Vatra Dornei

Primele imagini cu „Arthur de Bucovina”, ursul care a coborât de două ori în trei seri la Vatra Dornei şi a distrus un coteț, luând cu mare ușurință un porc de 150 de kilograme, arată că este vorba de un exemplar foarte mare.

Specialiștii care au văzut imaginile spun că este vorba de unul dintre cele mai mari exemplare din Bucovina.

Citeşte şi EXCLUSIV Mărturiile cutremurătoare ale românului care a căzut cu ursul de gât în prăpastie: „S-a înfipt în capul meu, îl ţineam cu mâna de nas”

Primele imagini cu „Arthur de Bucovina”, ursul care a sfâşiat un porc de 150 de kilograme

O cameră pusă în locul în care abandonase leşul porcului de 150 de kilograme l-a surprins pe urs revenind pentru a-şi recupera prada.

Acum, proprietarul porcului de 150 de kilograme se teme că ursul se poate întoarce oricând pentru cel de-al doilea porc pe care îl mai are.

Reamintim că marți seară, o ursoaică cu un pui a coborât în zona Dorna Arini. Jandarmii și polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase pentru a speria urșii și a-i îndepărta, potrivit monitoruldesuceava.ro. 

Tot în aceste zile, un pui de urs a fost văzut și în zona Remezău – Vicovu de Jos.

Citeşte şi Invazie de urși în Harghita. Oamenii se tem să iasă pe stradă: 14 mesaje RO-ALERT

Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a făcut un apel către localnici să-şi ţină animalele închise pentru a nu se trezi cu pagube mari.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să apeleze şi la gardurile electrice pentru a ţine urşii la distanţă de gospodării.

Recent, un crescător de vaci din Pojorâta a fost lăsat de urs fără 6 viței. În trecut, veterinarul Petrea Dulgheru a pierdut în jur de 50 de oi în urma atacurilor date de lupi și de urs.

Mulți crescători de vaci din zona de munte sunt obișnuiți din generații ca bovinele să stea pe pășuni și zi și noapte, pe terenurile lor, dar din păcate cel puțin o perioadă de timp acest obicei ar trebui schimbat, pentru binele lor.