Primele imagini cu mănuşile lui Helmuth Duckadam, purtate în finala de la Sevilla. Cat costă acum echipamentul vândut de fostul portar cu 3.000 de dolari

Mănuşile purtate de Helmuth Duckadam la finala cu FC Barcelona, în 1986, au fost cumpărate în urmă cu 26 de un român stabilit în Canada. Acesta a oferit primele imagini cu mănuşile folosite de portarul legendar al Stelei în seara celei mai mari performanţe a fotbalului românesc.

07 mai 2021, 17:10
Primele imagini cu mănuşile lui Helmuth Duckadam, purtate în finala de la Sevilla. Cat costă acum echipamentul vândut de fostul portar cu 3.000 de dolari

Primele imagini cu mănuşile purtate de Duckadam la Sevilla. În urmă cu 26 de ani, constrâns de unele dificultăţi financiare, Helmuth Duckadam şi-a vândut mănuşile pe care le-a purtat în finala cu FC Barcelona, în 1986, când a apărut toate cele 4 lovituri de la 11 metri.

Acele mănuşi reprezintă o adevărată comoară în istoria fotbalului, mai ales că Duckadam este singurul portar care a apărut toate penalty-urile într-o finală de asemenea calibru. Însă, în urmă cu 26 de ani, le-a vândut pentru doar 3.000 de dolari. Românul care le-a cumpărat le-a arătat în cadrul emisiunii Look Sport Live.

Norocosul care a cumpărat acele mănuşi este un român stabilit în Canada. Acesta susţine că a fost un adevărat noroc să reuşească să le cumpere. În urmă cu 26 de ani, a primit o primă pentru performanţele de la locul de muncă pe care îl avea atunci şi banii i-a investit în aceste mănuşi.

Fiul acestuia, Marco, joacă şi el fotbal, pe postul de portar. Românul care deţine mănuşile lui Duckadam susţine că fiul său este foarte bun la loviturile de la 11 metri.

Primele imagini cu mănuşile lui Duckadam de la Sevilla. Fiul proprietarului apără 50% din penaltyuri

”Am avut noroc că acum mai bine de 20 de ani am avut un bonus de la firma unde lucram şi am reuşit să intru în legătură cu cineva care vindea mănuşile lui Helmuth Duckadam. La început n-am crezut că era adevărat, dar am intrat în contact cu el.

Aşa mi-am făcut al doilea cel mai frumos cadou de nuntă, care acum sunt la mine, aici, în Canada. Eu sunt din Arad.

Le-am cumpărat acum 26 de ani. Aveam 28 de ani. Mănuşile sunt la capul băiatului meu, Marco. Joacă la Academia lui FC Montreal şi mănuşile astea încă au un vibe foarte ciudat. E foarte bun la penalty-uri, cam apără una din două. Mă bucur şi el va fi moştenitorul acestor mănuşi. Acum doi ani l-a şi întâlnit pe Helmuth, am fost la el acasă”, a declarat proprietarul mănuşilor.

Mănuşile pe care Helmtuh Duckadam le-a purtat în celebra finală de la Sevilla sunt obiecte foarte râvnite pe piaţa colecţionarilor. Valoarea lor este dată mai ales de recordurile stabilite de Helmuth Duckadam.

Steaua a fost atunci prima echipă din Europa de Est care a câştigat Cupa Campionilor Europeni. În plus, Helmuth Duckadam a fost primul portar care a apărat toate cele 4 lovituri de la 11 metri.

Vândute cu 3.000 de dolari, acum aceste mănuşi sunt evaluate la o sumă uriaşă. Acum câţiva ani, ele erau evaluate la o sumă cuprinsă între 200.000 şi 300.000 de dolari. Adică de aproape 100 de ori mai mult decât suma primită de Duckadam în urmă cu 26 de ani.

Cu toate acestea, actualul proprietar spune că n-a fost în niciun moment tentat să le vândă.

”Am avut noroc. Nu am încercat niciodată să le vând… aşa obiecte nu se vând. Valoarea lor nu este în bani, ci unde vor fi aceste mănuşi. Pentru moment mănuşile sunt în loc bun, dar probabil Marco (n.r. fiul său) va avea de decis la un moment dat unde vor ajunge. E păcat să nu poată fi apreciate”, a încheiat românul stabilit în Canada.

Citeşte şi: CSA Steaua și FCSB, mesaje la 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni VIDEO