Primele imagini cu noua aeronavă ATR 72-600 a companiei Tarom. Avionul, prezentat printr-un clip video

Primul avion ATR 72-600 din cele nouă care vor intra în flota Tarom în anul 2020, parte a unui contract de leasing operaţional pe zece ani, este gata de a decola spre România. Pe pista de la Toulouse, pilotul Tarom Simona Păun a transmis imagini video cu noul avion, care are o capacitate de 72 de locuri şi care va fi folosit de către Tarom pentru cursele regionale, interne şi externe.  

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 16:50
Primele imagini cu noua aeronavă ATR 72-600 a companiei Tarom. Avionul, prezentat printr-un clip video

Tarom a semnat la finalul anului 2019 un contract de leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani pentru nouă avione noi de tipul ATR 72-600. Compania aeriană nu a făcut publică suma pe care a fost semnat contractul, însă Ministrul Transportului a anunţat că Tarom a plătit o taxă de rezervare pentru aeronave de 900.000 de euro.

Noile avioane urmează să intre în flota Tarom pe parcursului anului 2020 şi vor fi folosite pentru zboruri regionale, interne şi externe. Acestea vor înlocui vechile ATR-uri pe care compania le deţine în prezent.

Pilotul Tarom a prezentat într-un video live pe pagina de Facebook a companiei, primul avion care va intra în flota companiei. Aeronova este vopsită cu un design nou şi are numărul de înregistrare ZR-ATJ.

Potrivit Simonei Păun, avionul ATR 72-600 are un consum de combustibil cu 42% mai redus decât alte modele jet, dar și emisii reduse cu 40% față de alte modele de avioane de tip regional. Potrivit pilotului, modelul este cel mai eficient pentru distanțe scurte-curse scurt curier.

TAROM are în prezent în flotă, şapte aeronave ATR 42, care au o vechime medie de 19 ani, o configurație de 48 de locuri, dintre care 6 sunt la clasa business şi două aeronave ATR 72, cu o vechime medie de 10 ani și o configurație de 68 de locuri.