FOTO Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali: „Nu permite intrarea femeilor”

Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera finanțează cu sume importante construcția pe un teren de 30 de hectare, după modelul Athosului, în inima României.

09 ian. 2022, 21:56

Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali, în satul din apropierea Băilor Olăneşti, staţiunea izvoarelor de aur din Munţii Căpăţânii. La intrare, este o pancartă cu numele satului Comanca. Urmează un drum forestier plin de pietre, greu de parcurs, apoi un podeţ străjuit de stănci, zărindu-se din departare silueta unei mănăstiri de lemn.

Citeşte şi: Ce a făcut Gigi Becali de Revelion și de ce nu a vrut să petreacă alături de familie: „Am fost la biserică, așa ar trebui să facă toți creștinii”

Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali

Din loc, în loc apar şi pancarte care semnalizează Mănăstirea „Naşterea Prorocului Ioan Botezătorul”. Plăcuţa indicatorului roşu e împărţită în două, pe parte inferioara scrie clar: Nu permite intrarea femeilor!

Administratorul spune că George Becali a cumpărat cele 30 ha pentru construcţia oraşului monahal în 2020, iar în februarie anul trecut a început construcţia primei mănăstiri, cea de călugări, care e gata în prezent, împreună cu 3 chilii.

La finalul proiectului vor fi 100 de chilii şi 5 mănăstiri, cea mai mare, a cărei construcţie va începe în primăvară, va avea o lungime de 35 de metri.

Orice investiție în zonă aduce profit imaginii stațiunii, deci nu se pune problema să nu reprezinte un punct de atracție și turismul pastoral să se dezvolte spre binele stațiunii și tuturor oamenilor din zonă„, a explicat Gheorghe Dumitraşcu, administratorul mănăstirii, pentru Antena 3.

Oraşul monahal din judeţul Vâlcea va avea şi o mănăstire de maici, la 7 kilometri distanţă de cea de bărbaţi, dar şi o cruce asemănătoare celei de pe Caraiman, mult mai mare spun gazdele noastre, care speră ca turismul monahal să înflorescă în zonă.