Primele imagini cu papamobilul conceput de uzina Dacia. Papa Francisc îl va folosi în vizita în România FOTO

Papa Francisc va folosi în vizita sa în România şi un papamobil conceput de uzina Dacia şi echipa Serviciului de Protecţie şi Pază. Suveranul Pontif a văzut deja maşina şi a agreat-o, momentul în care va fi folosit pe durata vizitei fiind deja stabilit.

30 mai 2019, 16:17

Organizatorii vizitei Papei Francisc în România au transmis, joi, că Sanctitatea Sa va folosi şi un papamobil conceput de uzina Dacia, automobilul fiind special pregătit pentru acest eveniment.

„Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată”, au transmis, joi, organizatorii vizitei.

Potrivit acestora, papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Sanctitatea Sa.

Papa Francisc, în România. Restricţii de trafic în Bucureşti, în contextul vizitei suveranului Pontif

În plus, organizatorii au precizat că membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP în teatrele de operaţii.

Sfântul Părinte va folosi, pe lângă maşina românească, şi două papamobile ce vor fi aduse de la Vatican, conform afirmaţiilor lui Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti. Suveranul Pontif se va afla în ţara noastră de vineri până duminică, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.