Principalul suspect în cazul morţii lui Emi Pian, reţinut pentru 24 de ore. A fost scos din spital şi dus la audieri: „Sunt nevinovat”

Bărbatul suspectat că l-a ucis pe liderul clanului Duduianu a fost scos din spital ca să fie audiat la Poliție. Este un moment-cheie în ancheta crimei, pentru că pentru prima dată, polițiștii vor afla clar tot ce s-a întâmplat. La finalul audierilor, autorităţile au anunţat că pe numele suspectului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Sursa citată a precizat că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 07:46
Principalul suspect în cazul morţii lui Emi Pian, reţinut pentru 24 de ore. A fost scos din spital şi dus la audieri: „Sunt nevinovat”

Principalul suspect în cazul crimei lui Emi Pian a fost scos din Spitalul Elias, acolo unde a fost internat timp de mai bine de două zile, şi dus la audieri. În cursul zilei de joi, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar acum starea lui de sănătate este stabilă.

Procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 26 de ani, din Bucureşti, inculpat în cauza de omor înregistrată în dimineaţa de 04.08.2020.

Mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă. Sunt nevinovat!„, au fost primele declaraţii ale presupusului ucigaş al lui Emi Pian.

Citeşte şi: Măşti şi dezinfectat la poarta lui Emi Pian! Apropiaţii intră la priveghi în grupuri mici şi respectă distanţarea după zecile de amenzi

După audierea suspectului, procurorii au decis reţinutea lui pentru 24 de ore.

„In fapt, din probatoriul administrat a rezultat ca, pe fondul unui conflict spontan, izbucnit in timpul unui joc de noroc, barbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un barbat de 39 de ani, lovituri cu un obiect ascutit, cauzandu-i plagi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala,” anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Cercetarile continuă prin Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei sub aspectul savarsirii infractiunii de omor.

În următoarele ore, inculpatul urmeaza sa fie prezentat magistraţilor Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

Richard Emanuel Gheorghe are 26 de ani, fără antecedente penale şi face parte din clanul Rinu, la fel ca şi Ciprian Napy.

Tânărul ar fi avut o dispută verbală cu Emi Pian, în timpul căreia i-ar fi spus că face parte dintr-un clan care a trăit în sărăcie și că abia recent a început să facă avere. Deranjat de jigniri, Pian s-a ridicat de la masă și cei doi s-au luat la bătaie. În timp ce încercau să se imobilizeze reciproc, Richard l-ar fi înjunghiat pe Pian în picior! Pian a ajuns la Spitalul Universitar din zona Eroilor, dar hemoragia pe care a suferit-o i-a fost fatală.

Richard ar fi fost bătut crunt de membrii clanului Duduianu, după ce acesta l-ar fi înjunghiat cu un cuţit pe liderul lor. Varianta a fost dezvăluită de surse judiciare citate de Cancan şi Adevărul.

George, vărul lui Emi Pian, rupe tăcerea despre noaptea crimei

După ce au apărut diverse informaţii în presă, vizavi de noaptea crimei, când Emi Pian a fost înjunghiat de un rival, George, vărul liderului clanului Duduianu, rupe tăcerea şi spune care a fost, de fapt, motivul pentru care a fost ucis interlopul.

George povesteşte că în acea seară nu se juca barbut, ci poker, iar motivul încăierării nu a fost de bani, ci de la „o glumă proastă”.

Emi Pian e vărul meu dar, fiind mai mare, cam de-o seamă cu tata, eu îi spun unchi. N-a pornit nici o belea de la nici un fel de barbut. Nu se juca barbut în casa aia, se juca poker. N-a fost vorba de nici o sumă de 300.000 euro. Toată beleaua s-a pornit de la o glumă. S-a făcut o glumă mai aiurea și asta a fost toată discuția. De aici a pornit toată cearta.

Nu cred că va reacționa absolut nimeni în nici un fel. Dreptate o să facă legea. Dumnezeu e sus și o să aibă grijă de toată lumea. Război cu pumnul nu se mai face nicăieri.

Pian Senior nu e bine deloc, este arestat, nu e cum trebuie. Va veni și tataie la înmormântare. Îi dă permisie, sigur. Nu se știe sigur când e înmormântarea. Nu a murit tatăl lui Emi, așa cum s-a scris”, a explicat George Pian pe vlogul său.

Citeşte şi: Avocatul clanului Duduianu dezvăluie adevărata cauză a morţii. Ce l-a ucis pe Emi Pian: „Nu a consumat droguri. Nu va fi război”