De nerecunoscut! Primele imagini cu Rudel Obreja după ce a fost eliberat din închisoare pentru a se trata de cancer GALERIE FOTO

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a fost eliberat din închisoare, la finalul lui iulie, pentru trei luni, pentru a se trata de cancer într-un spital civil.

17 aug. 2022, 11:02

Și Consiliul Mondial al Boxului (WBC) ceruse, într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul său, eliberarea lui Obreja, pe motiv că este bolnav de cancer în stadiu avansat.

Fotoreporterii MediaFlux au surprins imagini cu fostul mare sportiv marți după amiază, când acesta a părăsit domiciliul său din strada Caimatei din București pentru a face un drum, probabil urgent, până la o adresă din Șoseaua Colentina.

Imaginile și filmările sunt în măsură să pună capăt oricăror speculații s-au făcut în urma eliberîrii din penitenciar privind starea de sănătate a acestuia.

Fostul președinte al Federației Române de box este vizibil slăbit, de nerecunoscut, și se deplasează cu mare greutate. Soția sa a fost cea care a condus mașina, Rudel Obreja urcându-se cu dificultate pe locul din dreapta.

Potrivit familiei sale, Obreja se plângea de dureri abdominale de trei luni, iar în cele din urmă a fost transportat la spital şi a fost diagnosticat cu cancer avansat.

Soţia lui Obreja a acuzat că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat în închisoare şi că acesta ar fi fost transportat la spital târziu, deşi se afla într-o stare critică.

Citeşte şi: Brigitte Sfăt şi Florin Pastramă s-au împăcat. Focoasa brunetă promite că nu îl va mai umili în public

Și Consiliul Mondial al Boxului (WBC)  a reacționat: „Un diagnostic tardiv din cauza indiferenţei medicilor din penitenciare şi din cauza răspunsului tardiv din sistemul penitenciarelor. Drepturile domnului Obreja au fost grav violate. Codurile internaţionale interzic tortura şi tratamentul inuman al indivizilor încarceraţi. Pe scurt, WBC consideră că dreptul la viaţă al domnului Obreja a fost profanat”, se arată în scrisoarea WBC, citată de Agerpres.

Ministerul Justiţiei a transmis, la acea vreme, că Rudel Oreja a beneficiat de asistenţă medicală în penitenciar şi a fost internat într-un spital public, însă precizează că fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box nu a depus acte care să ateste că ar fi suferit de o boală în perioada când s-a aflat în libertate, iar depistarea unei boli în penitenciar nu înseamnă că acel deţinut s-a îmbolnăvit în timpul încarcerării.

În luna aprilie, fostul președinte al Federației de Box Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată și Elena Udrea. Acesta a susținut că nu se aștepta la decizia instanței și a vorbit despre un „ping-pong al presupusei justiţii din ţara asta”.

”Absolut nimic nu am să-mi reproşez, doar mă încearcă o părere de rău că dacă ajungeam la rejudecare – dar probabil că s-a aflat asta – pregătisem surpriză mare. Răsturnam tot dosarul cu făcăturile lor, cu evaziunea fiscală, cu moldovenii ăia… Eram pregătit să răstorn dosarul ăsta foarte tare, dar probabil că s-a aflat şi atuncea asta e!”, a declarat Rudel Obreja, la Antena 3.

Citeşte şi: Doliu la Hollywood! A murit unul dintre cei mai cunoscuţi regizori, care a lucrat cu George Clooney, Clint Eastwood şi Harrison Ford