Primele imagini de la carnajul din poligonul de la Belgorod. „Nu au apucat să câștige primul salariu și nici nu vor duce acasă o mașină de spălat”

Jurnalistul ucrainean Denis Kazansky a publica pe canalul său de Telegram imagini de la masacrul din poligonul din Belgorod, situat aproape de frontiera cu Ucraina.

16 oct. 2022, 19:53
Primele imagini de la carnajul din poligonul de la Belgorod. „Nu au apucat să câștige primul salariu și nici nu vor duce acasă o mașină de spălat”

Primele imagini de la carnajul din poligonul de la Belgorod au fost publicate pe Telegram de jurnalistul ucrainean Denis Kazansky. Sunt imagini în care se văd mai mulţi recruţi împușcați căzuţi pe pământ.

Carnagiu într-un poligon din Rusia

„Potrivit unor surse, cei uciși au fost voluntari/mercenari (imi place și mai mult această versiune).

Îmi pot imagina durerea din familii – băieții nici nu au apucat să câștige primul salariu și nici nu vor duce acasă o mașină de spălat”, a scris jurnalistul ucrainean.

Potrivit presei ucrainene, autorii masacrului de la Belgorod ar fi trei soldaţi din Tajikistan. Conflictul ar fi pornit de la o dispută legată de religie.

Citeşte şi: Alertă aeriană în toată Ucraina. Rusia bombardează infrastructura energetică VIDEO

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă şi alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri pe teren militar rusesc din regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării. Ruşii au numit incidentul „atentat”.

„În cursul desfăşurării unui antrenament de tir cu persoane care s-au oferit voluntari pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), teroriştii au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii”, a continuat ministerul.

„În schimbul de focuri, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 au suferit răni de diferite grade de severitate şi au fost transportate în unităţi medicale unde primesc îngrijirile necesare”, a adăugat sursa, citată de Agerpres.