Primele imagini de la locul unde a avut loc jaful secolului. Pe unde au pătruns hoţii şi cum au acţionat FOTO

Poliţia Metropolitană din Londra a dat publicităţii fotografii din interiorul Hatton Garden, locul unde în primul weekend al lunii aprilie a avut loc una dintre cele mai mari spargeri din istoria Marii Britanii. Hoţii au reuşit să golească zeci de cutii valorice, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 300 milioane dolari.

22 apr. 2015, 12:47

Detectivii care investighează jaful de la Hatton Garden au dat publicităţii imagini uimitoare de la locul spargeri, pentru a ne face o idee despre cum au acţionat hoţii. Sunt prezentate inclusiv poze ale boltei de beton „decupate” de spărgători, locul pe unde aceştia au pătruns în incintă.

Vezi şi Imagini uluitoare, surprinse de camere de supraveghere. Trei copii au jefuit un magazin de jucării

De asemenea, sunt prezentate camere unde se aflau cutiile de valori şi pe care poliţiştii le-au găsit devastate în dimineaţa zilei de 7 aprilie. Pe podea zăceau cutiile golite, dar şi instrumentele cu care au acţionat hoţii, precum diferite scule electrice, inclusiv un polizor unghiular, maşini de găurit şi răngi de beton. Poliţia spune că jaful s-ar fi petrecut între 2 şi 5 aprilie, iar hoţii au făcut o gaură în acoperiş, apoi au coborât pe frânghii pe scara liftului şi au dezactivat alarma. Ei s-au folosit de echipamente grele de tăiat pentru a pătrunde în camera cu valori, tăind barele de metal cu un flex.

Deocamdată nu a fost arestat nimeni în acest caz.