Jaful SECOLULUI la Londra. Au furat bijuterii de aproape 300 de milioane de euro

Un grup de hoţi a dat lovitura cu un jaf de 300 de milioane de euro. Răufăcătorii şi-au pregătit meticulos lovitura, au profitat de vacanţa de Paşte şi au pătruns într-un depozit de seifuri de unde au fugit cu bijuterii şi pietre preţioase de valoare foarte mare. Printre victime s-ar afla şi fotbalişti celebri.

RomaniaTV.net
09 apr. 2015, 15:52
Jaful SECOLULUI la Londra. Au furat bijuterii de aproape 300 de milioane de euro

Hoţii au pătruns prin acoperiş, au coborât prin casa liftului şi au folosit echipamente performante pentru a tăia pereţii camerei securizate în care se aflau seifurile. În timpul operaţiunii, hoţii ar fi declanşat un semnal de alarmă, dar agentul de securitate sosit primul la faţa locului nu a intervenit. Potrivit presei britanice, ar fi declarat că nu este „plătit suficient” ca să se expună pericolului.

Poliţia a anunţat că aproximativ 70 din totalul de 600 de seifuri au fost sparte. Banda de hoţi ar fi pătruns în clădire în noaptea de joi spre vineri, după ce angajaţii depozitului au plecat de la serviciu. Răufăcătorii au avut astfel la dispoziţie patru zile pentru a sparge cutiile de valori.

Bijutierii londonezi, care îşi ţin adesea valorile în seifuri în weekend-urile prelungite, se tem că numeroase diamante, ceasuri şi bani au fost furaţi. Printre cele mai valoroase obiecte furate s-ar afla un diamant estimat la aproape 700 de mii de euro. Clienţii care aveau valori în depozit s-au strâns, panicaţi, în faţa clădirii, pentru a afla dacă se numără printre victimele jafului.

Poliţia londoneză estimează valoarea bijuteriilor furate la 275 de milioane de euro, dar precizează că valoarea reală a bunurilor furate nu este cunoscută. Mai mult, este posibil să nu se ştie nici ce bunuri au dispărut, deoarece victimele preferă adesea să nu spună ce conţin cutiile lor de valori.