PRIMELE IMAGINI din zona tragediei aviatice din Munţii Apuseni VIDEO

Un avion cu personal medical la bord a aterizat forţat, luni după-amiază, la limita judeţului Cluj cu Alba, în apropierea localităţii Fântânele, într-o zonă greu accesibilă, potrivit România TV. În aeronava care a decolat de pe Aeroportul Băneasa spre Oradea se aflau mai multe cadre medicale. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

20 ian. 2014, 18:54
PRIMELE IMAGINI din zona tragediei aviatice din Munţii Apuseni VIDEO

Şeful Salvamont Vlădeasa, Florin Mihuţ, care a participat la operaţiunea de căutare a victimelor, a declarat că în zona în care a aterizat forţat avionul zăpada este „până la brâu„, iar ceaţa este foarte densă.

Citeşte şi: ADRIAN IOVAN A MURIT

La operaţiune au participat zece salvamontişti din Vlădeasa împărţiţi în trei echipe, aceştia fiind ajutaţi şi de localnici, care cunosc foarte bine zona.

CITEŞTE ŞI: Avion prăbuşit în Munţii Apuseni. Ponta: Pasagerii sunt în viaţă, sunt răniţi foarte grav

Avionul, plecat de la Bucureşti spre Oradea, este de tip BN2 şi a aterizat forţat în judeţul Cluj. Incidentul aviatic a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112, la ora 16.16, de către o persoană care se afla în avion. Bărbatul a anunţat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă şi că sunt persoane rănite. Aeronava plecase, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi avea la bord un echipaj medical, printre care şi purtătorul de cuvânt de Spitalul Elias, dr. Valentin Calu. Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe.

VEZI ŞI: Avionul aterizat forţat la Beliş era pilotat de Adrian Iovan. Vezi cine se mai afla în aparatul de zbor