Primele inculpări pentru terorism după masacrul din Franţa. Noi imagini cu doi dintre terorişti VIDEO

Procurorii francezi au anunţat că patru bărbaţi arestaţi în legătură cu atacurile teroriste de la Paris, soldate cu 20 de morţi, au fost puşi sub acuzare. Ei l-ar fi ajutat pe Amedy Coulibaly, islamistul care a luat ostatici într-un magazin evreiesc, să îşi planifice atacul. Mai mult, trei dintre ei i-ar fi cumpărat, chiar arme şi muniţie teroristului. Noi imagini cu Amedy Coulibaly şi cu soţia sa, Hayat Boumeddiene, au fost făcute publice de CNN.

RomaniaTV.net
21 ian. 2015, 10:00
Primele inculpări pentru terorism după masacrul din Franţa. Noi imagini cu doi dintre terorişti VIDEO

Autorităţile franceze au subliniat că ancheta nu s-a terminat aici şi că, în continuare, caută eventuali complici ai jihadiştilor. Între timp, s-a aflat că poliţia l-a controlat pe Amedy Coulibaly pe 30 decembrie, cu numai o săptămână înainte de masacrul de la magazinul evreiesc. Însă forţele de ordine nu au găsit nimic suspect la el.

Patru bărbaţi reţinuţi în cadrul anchetei privind atentatele de la Paris din 7, 8 şi 9 ianuarie au fost inculpaţi şi încarceraţi în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat procurorul François Molins.

Trei dintre ei sunt urmăriţi pentru că au cumpărat din magazine de arme „material” pentru Amedy Coulibaly, ucigaşul unei poliţiste şi autorul luării de ostatici soldate cu patru morţi la un magazin cu specific evreiesc din Paris, a precizat el.

Pe de altă parte, noi imagini cu Amedy Coulibaly şi soţia sa au fost obţinute de CNN şi date publicităţii. O cameră de supraveghere îi arată pe Amedy Coulibaly şi Hayat Boumeddiene în faţa unei instituţii evreieşti din Paris, în vara anului 2014, când, potrivit unor surse CNN au declarat că cei doi încercau să verifice potenţiale victime.