Primele măsuri în scandalul „Pompiţa”. Directoarea Liceului Emil Racoviţă a fost demisă

La Liceul Emil Racoviţă s-a finalizat ancheta privitoare la profesorul acuzat că şi-a obligat o elevă să îşi pompeze aer in intestine pentru a câştiga concursuri de înot. Inspectoratul Şcolar Bucureşti a luat decizia de a destitui conducerea şcolii.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 11:50
Primele măsuri în scandalul „Pompiţa”. Directoarea Liceului Emil Racoviţă a fost demisă

Scandalul „Pompiţa”, de la Liceul Emil Racoviţă, a fost declanşat săptămâna trecută de înotătoarea Valentina Brat. Aceasta spunea că pe vremea când a fost elevă a liceului era supusă la tot felul de abuzuri fizice de către profesorul ei de înot, pentru a-i creşte performanţele în concursurile la care participa.

Tot săptămâna trecută, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a trimis o comisie de anchetă la această unitate de învăţământ, iar luni, în urma investigaţiilor, a fost demisă directoarea Liceului Emil Racoviţă. Ancheta însă nu s-a încheiat, iar în vizorul inspectorilor se află chiar profesorul de sport Mihai Sandu.

El va fi monitorizat până pe 1 septembrie, când Inspectoratul se va pronunţa dacă el mai poate rămâne profesor al liceului sau va fi destituit din funcţie.