Primele măsuri pentru combaterea crizei generate de pandemia de coronavirus, adoptate miercuri de Guvern

Publicat: Marţi, 17 Martie 2020 15:54 // Actualizat: Marţi, 17 Martie 2020 15:54 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul va adopta miercuri un prim set de măsuri ce vizează reducerea efectelor crizei generate de epidemia noului coronavirus (COVID-19). Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban care a participat marţi la consultări cu reprezentanţii sindicatelro şi patronatelor, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Discuţiile au vizat soluţiile pentru a fi păstrate locurile de muncă şi menţinută viabilitatea activităţilor din cât mai multe sectoare ale economiei, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va adopta în şedinţa de miercuri un prim set de măsuri pentru susţine companiile şi salariaţii din domeniile afectate de epidemia de coronavirus.

"Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor", a declarat şeful Executivului.

Măsurile adoptate de Guvern pentru a combate efectele epidemiei de coronavirus asupra economiei

Setul de măsuri care urmează să fie analizat şi adoptat miercuri de Guvern vizează:

  • creşterea lichidităţii companiilor;
  • sprijinirea plăţii şomajului tehnic de către companii pentru angajaţii care îşi vor suspenda temporar activitatea;
  • reducerea interacţiunii directe a cetăţenilor cu instituţiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale;
  • stimularea capacităţilor de producţie pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecţie, dezinfectanţi.

Victor Ponta, despre criza economică generată de epidemia de coronavirus: "Va ţine mai mult şi va fi dură"

De asemenea, premierul a menţionat că sunt achiziţionate şi vor fi asigurate materiale de protecţie a angajaţilor din sectoarele din prima linie a combaterii răspândirii COVID-19, precizare făcută în contextul în care reprezentanţii sindicatelor şi-au manifestat preocuparea cu privire la măsurile de protecţie a lucrătorilor.

Consultările Guvernului cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social vor continua în cadrul unui mecanism permanent, sindicatele şi patronatele urmând să fie implicate în definitivarea soluţiilor necesare pentru reducerea efectelor economice şi sociale produse de epidemia COVID-19, arată sursa citată.

Traian Băsescu despre pandemia de coronavirus: "Ne va costa enorm"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H