Primele ninsori în România, se trece de la vară direct la iarnă. Un ciclon polar va afecta ţara noastră

Publicat: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018 12:33 // Actualizat: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018 17:46 // Sursa: romaniatv.net

Meteorologii au anunţat prima zăpadă a anului în România, la altitudini înalte. Un val de aer polar pune stăpânire pe Europa. De săptămâna viitoare, temperaturile scad brusc în România, iar vremea se strică inclusiv în Bucureşti.

Ciclonul polar Ali se îndreaptă spre noi, urmând să ajungă în ţara noastră sâmbătă spre duminică, aducând cu el frig, ploi, iar la munte chiar și ninsori.

De exemplu, potrivit specialiştilor, de la temperaturi de vară, în Bucureşti vom ajunge la 17 grade Celsius, săptămâna viitoare.
 
Răcirea bruscă va fi resimţită în toată ţara, duminică dimineaţă, pe 23 septembrie, odată cu echinocțiul de toamnă, când se instalează toamna astronomică.

De altfel, de la o zi la alta, vremea va fi din ce mai rece, iar temperaturile vor scădea drastic, cu 9-10 grade Celsius, iar la munte vor coborî până la -7 grade Celsius şi va cădea prima zăpadă.

Totuși, potrivit celor anunţate de Romica Jurca la România TV, aerul rece va părăsi teritoriul țării noastre în prima zi a săptămânii viitoare, iar temperaturile vor reveni la normal, pentru ca aerul rece să revină la mijlocul săptămânii viitoare.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va răci, devenind apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi slabe izolate și unele intensificări ale vântului, în prima parte a zilei, în est și in sud-est. Noaptea, înnorările se vor accentua și va ploua, local în vest și in nord și izolat în centru, iar vântul se va intensifica, mai ales în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și la munte, unde pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 16 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va răci accentuat și se va apropia de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.

PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. Ce se întâmplă cu temperaturile săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO LUNI. În interiorul arcului carpatic, cerul va fi mai mult noros și va ploua, pe arii extinse în cursul zilei, apoi izolat; vântul va prezenta intensificări, iar din punct de vedere termic, vremea va fi rece. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei, cu precădere în regiunile sudice și de sud-est; înnorări temporare și ploi, vor fi spre seara și noaptea, local în Muntenia, Moldova și Dobrogea și doar izolat, posibil, în Oltenia. În aceste zone vântul va fi moderat cu unele întensificări, îndeosebi la câmpie. La munte, la înălțimi mari, vântul va sufla tare și în rafale, iar precipitațiile vor fi, trecător, și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade în vestul, nordul și centrul țării și între 22 și 30 de grade în rest, iar cele minime între 2 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni, în special, în cele ale Carpaților Occidentali, unde vor fi condiții de brumă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. În cursul zilei, vremea va fi predominant frumoasă și caldă cu o temperatură maximă mai ridicată decât în intervalul precedent, de 27...28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, când vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura minimă va fi de 8...10 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi rece cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 12 și 19 grade și minime între 1 și 9 grade, ușor mai ridicate pe litoral, dar și mai scăzute în depresiuni, unde se va produce brumă. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar numai izolat va ploua slab. La munte, cu precădere în Carpații Orientali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova, Delta Dunării și zona Carpaților de Curbură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla, în general, moderat. Din punct de vedere termic, vremea va fi rece cu o maximă în jurul a 21 de grade și minima de 5....7 grade, posibil mai scăzută în zon periferică.

DE MIERCURI PANA VINERI Valorile termice vor fi mai coborâte decât în mod obișnuit, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere, în a doua parte a intervalului.

Prognoza iarna 2018. Se anunţă viscol şi ger năprasnic. Primele estimări făcute de meteorologi

Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații este posibil să fie excedentare în regiunile sudice și apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Săptămâna 1 – 8 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, ușor sub aceste medii.

Regimul pluviometric se va încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului și va fi, posibil, ușor excedentar local la munte și în sud-vest.

Săptămâna 8 – 15 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi, posibil, apropiate de normalul săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu o tendință ușor excedentară pe arii restrânse în estul teritoriului.

Săptămâna 15 – 22 octombrie 2018

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul normelor climatologice în cea mai mare parte a țării.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 sep 18:15
Răspunde | Votează email 0 email
mehdi mountather
Hurricane Florence and tornado Ottawa and these natural disasters of ALLAH punishments.To avoid the death of Europeans by these punishments of ALLAH tornadoes strong earthquake tsunami volcanoes flood hurricane hailstorms fire thunderstorms meteorites viruses plane crash Pope Francis and to the Europeans to convert to Islam on 23.9.2018.
Ouragan Florence et tornade Ottawa et ces catastrophes naturelles des punitions d’ ALLAH.Pour éviter la mort des européens par ces punitions d’ ALLAH les tornades fort séisme tsunami volcan les inondations ouragan les grêlons les foudres incendie météorite les virus crash d’avion pape François et aux européens de se convertir a l’islam le 23.9.2018.
23 sep 08:42
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
AU SCRIS PROF PE NET CA SE VB CU TON SIMILAR CUIVA CARE SE LINGE DE POFTA DUPA CE MANANCA CIOCOLATA CA IN LOC SE PRIMEASCA CINCI MII DE EURO AU ZIS CA AU PRIMIT ACOLO UN BANUT IN CONT;AU FOST ABUZATI;CHINUITI SI AU ZIS CA AU TREBUIT SA SE INCHINE CA AU PRIMIT CEVA CA SUNT CONSIDERATI MARFURILE ACESTOR OAMENI ;SUNT PUSI SA PLATEASCA PTR ORICE SI ORICINE SI SUNT FORTATI SA NU DETINA NIMIC: AU SCOS LA VANZARE NISTE DULCIURI FACUTE CU VEDERE YOGHINA-O ACADEA DIP CU UN PICIOR MARO SI UN PRAF INTR-O PUNGUTA CARE AU ZIS CA E PRAF PTR KINDER COLA PE CARE DACA IL PUI IN APA SE AUDE CA SI CUM AR ARDE:
22 sep 23:43
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
A ZIS CA A FOST AMENDAT CU CINCIZECI DE MII PTR CUV SKIZZOFARA SA ZICA CUI I-L ADRESEAZA: TOATE ACESTE CUVINTE AU FOST PRELUATE DE UNII ELEVI CARE AU DEVENIT AGRESIVI;CHIAR DACA NU STIAU CUI SUNT ADRESATE IAR ULTERIOR AU ZIS CA PANA LA URMA NU MA MAI GASESTE NIMENI ORICUM AR FI CUVINTELE;IN CE CONTEXT SI CUI I-AR FI FOST ADRESATE:ASTEA SUNT CONSECINTELE:
22 sep 14:49
Răspunde | Votează email 0 email
Camila Rodela
Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: [email protected] și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
(1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
(2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
(3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
(4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
(5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
(6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
(7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
(
1
EUR
4.8286
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H