Primele reacţii oficiale despre retragerea Simonei Halep de la JO 2016

Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a declarat că ar fi o mare pierdere absența Simonei Halep de la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza temerilor legate de virusul Zika. La rândul său, președintele Federației Române de Tenis (FRT), George Cosac, susţine că Simona Halep este "puțin speriată" în acest moment, dar este departe de a renunța la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

28 iun. 2016, 13:29
Primele reacţii oficiale despre retragerea Simonei Halep de la JO 2016

Simona Halep, cea mai bună jucătoare română de tenis a ultimilor ani, a anunţat că ar putea renunța la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) de teama virusului Zika.

„Fiecare om are dreptul la o opțiune, noi așteptăm o clarificare oficială din partea Federației Române de Tenis. Pentru că până în acest moment nu avem nimic oficial din partea Simonei Halep. Ar fi o mare pierdere pentru România ca ea să nu participe la Jocurile Olimpice, normal. Dar deocamdată este doar o declarație de-a ei, nu intrăm în panică”, a declarat Ioan Dobrescu.

Oficialul COSR crede că Simona Halep va participa până la urmă și mizează pe patriotismul ei: „Eu mizez pe patriotismul Simonei Halep în primul rând. Pentru că ea ne-a demonstrat în mai multe rânduri ce simte pentru România. Sunt convins că este o mare onoare pentru ea să joace pentru România la Jocurile Olimpice și să stea alături de Usain Bolt și ceilalți mari sportivi ai planetei”.

Secretarul general al COSR susține că nu există alți sportivi români care să pună sub semnul întrebării participarea la JO 2016 de teama virusului Zika.

SIMONA HALEP se teme de virusul ZIKA, ar putea renunţa la Olimpiada de la Rio

Tot marţi, George Cosac, preşedintele FRT, a comentat posibila retragere a Simonei Halep de la JO 2016.

„Probabil că Simona este puțin speriată acum, dar e departe de gândul de a renunța la participarea la Jocurile Olimpice. Eu vorbesc în fiecare zi cu ea și nu mi-a spus nimic legat de faptul că e îngrijorată de virusul Zika. Eu nu am văzut declarațiile pe care le-a făcut în presă, dar știu cât de mult își dorește să participe la Olimpiadă. Și nu numai să participe, ci să ia o medalie. De asta spun că e departe de a lua o asemenea decizie”, a spus george Cosac.

JO 2016 se vor desfășura în perioada 5-21 august la Rio de Janeiro (Brazilia).