SIMONA HALEP se teme de virusul ZIKA, ar putea renunţa la Olimpiada de la Rio

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, luni, după ce s-a calificat în turul doi la Wimbledon, că este foarte îngrijorată din cauza virusului Zika şi că la finalul turneului din Anglia se va hotărî, după ce va discuta cu medici, dacă va participa sau nu la Jocurile Olimpice, informează Reuters.

28 iun. 2016, 06:08
SIMONA HALEP se teme de virusul ZIKA, ar putea renunţa la Olimpiada de la Rio

„Trebuie să mă informez foarte bine în legătură cu acest virus. Am întrebat mulţi medici despre Zika şi va trebui să discut din nou cu doctori după acest turneu (n.r. – Wimbledon). Am auzit că şi dacă nu eşti însărcinată în momentul în care eşti infectată cu virusul, atunci când rămâi însărcinată se va activa. Sunt foarte îngrijorată. Intenţionez să merg la Rio, dar trebuie să mă asigur să acolo este totul în regulă şi că nu voi avea probleme. Atunci când joc tenis sănătatea mea este cea mai importantă. Virusul este periculos pentru femei şi mulţi sportivi s-au retras de la Rio din acelaşi motiv. Este o dilemă reală când în joc este sănătatea, astfel că deocamdată nu pot spune nimic. După acest turneu va trebui să mă hotărăsc. Voi fi dezamăgită dacă va trebui să mă retrag, pentru că îmi place mult ceremonia şi îmi place cum este să fiu acolo alături de toţi românii. Jocurile Olimpice sunt importante pentru ţara mea, dar sănătatea mea este cea mai importantă. Trebuie să am grijă de corpul meu”, a spus Halep.

În urmă cu mai mult de două săptămâni, autorităţile braziliene au anunţat că numărul cazurilor de infecţii cu Zika din Brazilia a scăzut vertiginos. Riscul ca atleţii şi publicul care va asista la JO să se infecteze este minim în august, când vremea este relativ rece şi uscată, şi având în vedere măsurile de prevenţie luate împotriva transmiterii Zika, au subliniat atunci autorităţile braziliene.

Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Margaret Chan îndemna la începutul lunii iunie la o examinare a riscurilor unei menţineri a Jocurilor în august, „având în vedere nivelul actual al îngrijorării la nivel internaţional”.

În total 151 de cercetători au trimis luna trecută o scrisoare deschisă OMS, în care îndemnau la o amânare sau la o mutare a JO.

OMS a declarat în februarie o urgenţă la nivel internaţional în legătură cu virusul Zika. Acesta le provoacă adulţilor doar simptomele unei gripe inofensive, însă provoacă microencefalie bebeluşilor ale căror mame sunt infectate în timpul sarcinii.


loading...