Primele rezultate ale controlului intern de la Spitalul Județean Sibiu. Ce s-a descoperit

Au venit rezultatele primului control intern desfășurat la Spitalul Județean Sibiu. Reprezentanții spitalului susțin că nu au fost identificate nereguli la nivelul secției ATI.

09 mart. 2021, 15:48
Primele rezultate ale controlului intern de la Spitalul Județean Sibiu. Ce s-a descoperit

Primele rezultate ale controlului intern de la Spitalul Județean Sibiu. Totul după ce un asistent medical care a lucrat în cadrul secției ATI susține că pacienții mor cu zile, legați și sedați. Cu toate acestea, spitalul a anunțat că nu a fost găsită nicio neregulă. În acest timp, o altă asistentă a lansat acuzații șocante.

În urma controlului au fost constatate următoarele:

  • La ora la care s-a efectuat controlul, în zona ATI-Covid erau internați 18 pacienți. Dintre aceștia, un singur pacient era contenționat, acesta fiind și intubat;
  • Condițiile de internare și tratament sunt corespunzătoare;
  • Personalul medical respectă procedurile și protocoalele medicale;
  • Sunt respectate circuitele medicale;
  • Personalul respectă programul de lucru; Aparatura și instalațiile din cadrul secției sunt funcționale;
  • Totodată, reprezentanții spitalului au anunțat că acest control este o primă etapă, care va fi urmată de identificarea și verificarea modului de lucru și a completării documentelor medicale

Citește și: Noi mărturii ale unei asistente de la spitalul din Sibiu: „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Se miza mai mult pe cei fără aparţinători”

Primele rezultate ale controlului intern de la Spitalul Județean Sibiu

”Cu siguranță că nu e totul perfect, că uneori poate este nevoie de mai multă empatie, dar să nu uităm că principalul scop al activității este unul medical. (…) Am constatat că, din punct de vedere tehnic și procedural, suntem bine și vom continua să ne adaptăm contextului de moment și să insistăm pe latura relaționării cu pacientul. Chiar am discutat cu pacienții care nu erau intubați, am încercat să le oferim suport moral și sperăm ca fiecare dintre cei implicați în acest proces să o poată face cât mai bine. Vom continua să facem tot ce se poate pentru a îmbunătăți lucrurile”, a transmis managerul SCJU Sibiu, Florin Neag.

Ce spun directorul medical şi şeful secţiei ATI ai Spitalului Judeţean Sibiu despre acuzaţiile de „omor”

Medicii din Spitalul Judeţean Sibiu reacţionează după ce mai multe foste cadre medicale au acuzat că pacienţi de la ATI care nu puteau respira singuri erau sedaţi şi legați de pat şi că au murit. Conf. Dr. Mihai Sava, medicul Șef al Secției ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu, spune că legarea pacienților de pat se practică în toate secțiile ATI pentru a-i împiedica pe aceştia să se rănească. De asemenea, Călin Cipăian, director medical la Spitalul Județean Sibiu, atrage atenția că declarația făcută de un fost asistent care a spus „și eu am omorât oameni” este practic recunoașterea unei omucideri.