Primele rezultate ale necropsiei în cazul elevului mort la Ploieşti

Medicii legişti au stabilit cauza decesului băiatului de 10 ani din Ploieşti, care a leşinat la şcoală, la ora de religie. 

23 feb. 2021, 12:19
Primele rezultate ale necropsiei în cazul elevului mort la Ploieşti
Primele rezultate ale necropsiei în cazul elevului mort la Ploieşti

Medicii legişti au stabilit că băiatul de 10 ani mort după ce a făcut stop-cardio respirator la şcoală suferea de tulburări de circulație cardiacă, probleme cu vascularizarea și oxigenarea inimii. Datele au fost strânse după analizele macroscopicee.

Totodată s-au preluat probe şi pentru examenul histopatologic, dar acesta nu sunt finalizate.

Vă reamintim că un băiat de 10 ani a murit săptămâna trecută după ce i s-a făcut rău la şcoală şi s-a prăbuşit din picioare. Învăţătoarea a cerut imediat ajutor. Medicii l-au găsit în stop cardio-respirator.

Copilul a fost preluat de un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă cu medic din cadrul UPU şi transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

Citeşte şi: Cum să-i ajutăm pe copii să se adapteze noilor condiţii la reîntoarcerea la şcoală. Sfaturile psihoterapeutului Gabriela Enea

„La data de 16 februarie, în jurul orei 11:00, polițiștii Secției de Poliție nr.1 Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că, la o unitate de învățământ din Ploiești, un elev de clasa a II-a, un băiat în vârstă de 10 ani, ar fi leșinat în timpul cursurilor. A fost solicitat un echipaj al ambulanței, fiind efectuate manevre de resuscitare. Băiatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. La fața locului s-a deplasat și o echipă operativă din cadrul IPJ Prahova pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie

În ciuda eforturilor medicilor, copilul a murit la spital.

Citeşte şi: Elev de 10 ani, în stop cardio-respirator la şcoală. Copilul a murit la spital


loading...