Primele scenarii ale tragediei de la Băiculeşti, în urma căreia trei copii au murit înecaţi

Apar primele ipoteze ale tragediei din Argeş. Unul dintre copii ar fi scăpat o minge, s-a dus să o recupereze şi a căzut în apă. Ceilalţi doi băieţi ar fi murit încercând să îl salveze. Acesta este cel mai probabil scenariu al tragediei de la Băiculeşti, în care au murit înecaţi trei băieţi. Toţi trei aveau încă ghiozdanele în spate. Ancheta în acest caz continuă.

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 05:20
Primele scenarii ale tragediei de la Băiculeşti, în urma căreia trei copii au murit înecaţi

Doi kilometri aveau de mers până la casele lor. Cel mai probabil, copiii au scăpat în apă o minge şi au încercat să o recupereze. Singurul martor, o femeie, i-a văzut în apă când încă nu era prea târziu.

A trebuit să meargă un kilometru până la primul telefon să anunţe 112. Pompierii au ajuns în câteva minute, dar era mult prea târziu.

„A căzut primul copil, s-a dus al doilea frate să-l salveze şi al treilea s-a dus tot să-l salveze. Şi nu s-a mai putut salva nimic. Şi nu ştie nimeni să explice, n-a fotografiat nimeni, nu ştie nimeni ce-au gîndit copiii. Aceşti copii au căzut victimă la nesăbuinţa primului copil”, a declarat primarul din Băiculeşti.

Şi legiştii intuiesc cum s-a petrecut tragedia.

„Impactul cu apa, lipsa înotului, poate nu au ştiut cum să înoate, poate şi disperarea, poate şi ghiozdanele care erau în spatele lor, că veneau de la şcoală, au dus la imposibilitatea de a se putea salva”, a declarat dr. Dan Manu, şef LML Argeş.

Acest scenariu este susţinut de majoritatea celor care au analizat cauzele producerii tragediei. Între timp, părinţii distruşi se pregătesc să-şi înmomânteze fiii.