Primele semne ale unui ficat cu probleme: când este bine să mergi la medic

Publicat: Miercuri, 13 Aprilie 2016 11:14 // Actualizat: Miercuri, 13 Aprilie 2016 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Deşi este considerat „un organ tăcut" care nu produce simptome evidente, există câteva semnale care indică apariţia unei disfunctionalităţi sau afecţiuni hepatice.

Foto: click!sanatate.ro

Semnele unui ficat gras alcoolic (ciroza hepatică)

Alcoolul poate fi considerat factor cauzal al ficatului gras alcoolic în momentul în care consumul zilnic de alcool pur depăşeşte 20 gr. la femei şi 30 gr. la bărbaţi.

Când ficatul este supus zilnic acestui supraefort de a procesa o cantitate mare de alcool, funcţiile sale au de suferit. Factorul major de risc este în acest caz alcoolul în stare pură. Indicatorii la care trebuie să fiţi atenţi sunt: pierderea rapidă în greutate, malnutriţia, senzaţia de oboseală.

O forma mai severă a hepatitei alcoolice determină simptome cum sunt starea generală proastă, icter (îngălbenirea pielii cauzată de creşterea nivelului bilirubinei) şi, uneori, prin durere în zona ficatului.

Citeşte şi  Cele mai bune ceaiuri pentru ficat şi bilă

Semnele hepatitei cronice

Atunci când hepatita se manifestă pe o perioadă mai lungă de şase luni, aceasta este diagnosticată ca fiind cronică. În cazul acestei afecţiuni, ficatul rămâne inflamat chiar şi în lipsa altor simptome. Astfel, există cazuri în care oamenii au hepatită cronică de peste 20 de ani, fără să primească acest diagnostic.

Intrucat cauzele hepatitei cronice sunt multiple (consumul excesiv de medicamente, instalarea virusurilor A, B, C sau D si ficatul gras) simptomele sunt extrem de variate, de la astenie fizica si icter persistent, la reactii automiune aparent necorelate precum: artrita, dureri articulare si leziuni cutanate.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 apr 11:38
... Deşi este considerat „un organ tăcut” care nu produce simptome evidente, există...
13 apr 11:34
...Apr 13, 2016Primele semne ale unui ficat cu probleme: când este bine să mergi la medicmie, Apr 13, 2016...
13 apr 11:27
...produce simptome evidente, există câteva semnale care indică apariţia unei disfunctionalităţi sau afecţiuni hepatice. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H