Primele teritorii din Ucraina pe care Vladimir Putin le va putea anexa Rusiei, chiar din septembrie

Ucraina pierde teritorii pe bandă rulantă, în timp ce Rusia continuă să înainteze. Vladimir Putin s-a mișcat rapid cu planul de creștere a influenței ruse, iar o etapă foarte importantă ar putea fi bifată în luna septembrie. 

25 iul. 2022, 12:13
Primele teritorii din Ucraina pe care Vladimir Putin le va putea anexa Rusiei, chiar din septembrie

Din toamnă, Rusia ar putea anexa regiunile Zaporojie și Herson, aflate acum sub ocupația armatei controlate de la Moscova. În prima jumătate a lunii septembrie ar putea avea loc referendumuri pe acest subiect, concomitent, potrivit lui Vladimir Rogov, membru al consiliului principal al administrației regiunii Zaporojie.

Evgheni Balițki, șeful administrației militaro-civile din Zaporojie, susține că referendumul se va desfășura în baza unei proceduri „transparente” și „legitime”, informează agenția TASS.

Forțele armate rusești au capturat circa 70% din regiunea Zaporojie. Ucrainenii încă mai dețin controlul centrului administrativ al regiunii, a orașului Zaporojie și a orașului Melitopol. Totuși, retragerea totală a trupelor lui Zelenski ar putea veni în curând.

 

Rusia vrea să răstoarne regimul de la Kiev. Planul lui Vladimir Putin

 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat duminică la Cairo, contrar declaraţiilor precedente, că Rusia caută să răstoarne guvernul ucrainean.

„Cu siguranţă, vom ajuta poporul ucrainean să se elibereze de regimul care este absolut antipopular şi antiistoric”, a declarat Lavrov. Poporul rus şi ucrainean vor trăi împreună în viitor, a susţinut el. Federaţiei Ruse „îi pare rău pentru poporul ucrainean” care merită „ceva mai bun”, a transmis ministrul rus.

Între timp, ministrul de Externe al Rusiei, a lansat noi acuzații la adresa Occidentului, în frunte cu SUA. Oficialul de la Moscova a susținut un discurs dur în Egipt.

Reacția a lui Serghei Lavrov a venit ca un răspuns la acuzațiile Occidentului, potrivit căruia Rusia a pus bazele unei viitoare crize alimentare.

Diplomatul rus a subliniat faptul că „nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale!”. Astfel, guvernele occidentale derulează o amplă campanie de fake news și acționează imperialist, susține Serghei Lavrov.