Serghei Lavrov acuză SUA de ipocrizie: „Nu e vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale!”

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a lansat noi acuzații la adresa Occidentului, în frunte cu SUA. Oficialul de la Moscova a susținut un discurs dur în Egipt. 

25 iul. 2022, 09:46
Serghei Lavrov acuză SUA de ipocrizie: „Nu e vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale!”

Reacția a lui Serghei Lavrov a venit ca un răspuns la acuzațiile Occidentului, potrivit căruia Rusia a pus bazele unei viitoare crize alimentare.

Diplomatul rus a subliniat faptul că „nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale!”. Astfel, guvernele occidentale derulează o amplă campanie de fake news și acționează imperialist, susține Serghei Lavrov.

„Ei spun că toată lumea trebuie să susțină o ordine mondială bazată pe reguli, iar regulile sunt scrise în funcție de situația specifică pe care Occidentul dorește să o rezolve în favoarea sa”, a reclamat Serghei Lavrov, aflat la Cairo, în fața ambasadorilor Ligii Arabe, potrivit presei internaționale.

 

Serghei Lavrov, turneu în Africa

 

Înainte de discurs, Serghei Lavrov a purtat discuții cu omologul egiptean, Sameh Shoukry. Egiptul este un partener de încredere al Rusiei, care-i furnizază statului african grâu, arme și până la începutul conflictului militar, turiști.

În cadrul unei conferințe de presă comune, Serghei Lavrov a mai precizat într-o conferință de presă că Occidentul prelungește războiul din Ucraina, deși a înțeles „care și al cui va fi sfârșitul”.

Ministrul rus de Externe va continua turneul din Africa prin Etiopia, Uganda și Congo, pentru a atrage susținere Rusiei, în actualul context geostrategic.

Vinerea trecută, Rusia și Ucraina au semnat un angajament pentru a relua exporturile de cereale, pentru a debloca situația dificilă din punct de vedere alimentar, cu care se confruntă în special țările din Africa.

Totuși, Moscova a recunoscut că are drept scop îndepărtarea administrației de la Kiev, în frunte cu Volodimir Zelenski, după ce președintele ucrainean a refuzat să încheie un acord de pace cu Vladimir Putin.