Primii şi singurii nonupleţi din lume a ajuns acasă după 19 luni de supraveghere în spital GALERIE FOTO

Singurii nonupleți din lume, nouă copii născuți de o singură mamă din aceeaşi sarcină, s-au întors în siguranță acasă, în Mali, după ce și-au petrecut primele 19 luni din viață în Maroc, sub supraveghere medicală permanentă.

13 dec. 2022, 17:04

Bebelușii au doborât recordul mondial Guinness pentru cei mai mulți copii veniți pe lume după o singură naștere, rămași în viață. Înainte a naște nonupleţii, în mai 2021, mama, Halima Cissé, acum în vârstă de 27 de ani, a fost dusă cu avionul în Maroc pentru îngrijiri de specialitate.

În tot acest timp, ea și copilașii ei au locuit în Casablanca, cu asistență medicală non-stop, potrivit BBC, citat de Digi 24.

Bebelușii, cinci fete și patru băieți, s-au născut prin cezariană, la 30 de săptămâni. Fetele – care se numesc Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama și Oumou – și băieții – numiți Mohammed VI, Oumar, Elhadji și Bah – au cântărit la naștere între 500 de grame și 1 kilogram , a declarat prof. Youssef Alaoui, director medical al clinicii în care s-au născut.

Existau riscuri ca ei să dezvolte probleme de sănătate din cauza nașterii premature și în primele luni de viață au stat în spital. Au fost mutați apoi într-un apartament unde au primit îngrijiri medicale permanente de la clinica Ain Borja.

La prima lor aniversare, tatăl, Abdelkader Arby, a spus că fiecare are o personalitate unică.

„Toți au personalități diferite. Unii sunt tăcuți, în timp ce alții fac mai mult zgomot și plâng mult. Unii vor să fie luați în brațe tot timpul. Sunt foarte diferiți, ceea ce este absolut normal normal”, a spus atunci tatăl. Arby a mai spus că nonupleții au devenit staruri în Mali și că oamenii abia așteaptă să-i vadă cu ochii lor.

Citește şi: Un asteroid uriaș, de dimensiunile unui teren de fotbal se îndreaptă către Pământ! Viteza de deplasare este de 6 kilometri pe secundă