Un asteroid uriaș, de dimensiunile unui teren de fotbal se îndreaptă către Pământ! Viteza de deplasare este de 6 kilometri pe secundă

Un asteroid imens se apropie de Pământ. Agenția Spațială Europeană (ESA) estimează că, pe 15 decembrie, corpul ceresc se va afla la cea mai mică distanță de planeta noastră.

13 dec. 2022, 14:34
Un asteroid uriaș, de dimensiunile unui teren de fotbal se îndreaptă către Pământ! Viteza de deplasare este de 6 kilometri pe secundă

Agenția Spațială Europeană

(ESA) anunță că asteroidul ar putea fi observat de astronauți, mai întâi în emisfera sudică, iar mai apoi în Europa.

Asteroid de dimensiunile unui teren de fotbal se va apropia de Pământ, pe 15 decembrie, atunci când se va afla la cea mai mică distanță de planeta noastră.

Citiți și: Armageddon 2022. NASA a deviat de pe orbită un asteroid, după ce l-a lovit cu o navă a cărei viteză a fost de 24.000 km/oră

De asemenea, aceleași calculele indică o distanță de 679.800 de kilometri de Pământ, adică de două ori mai mult decât distanța de la Pământ – Lună.

Conform calculelor estimative realizate de specialiști, dimensiunile acestui corp ceresc sunt cuprinse între 60 și 140 de metri în diametru.

Asteroidul se va apropia de Pământ, joi, la ora 08:10 UTC (n.r, ora 10:10 în România), iar astronomii l-au denumit „2015 RN35”.

Viteza amețitoare cu care asteroidul va tranzita spațiul cosmic în apropiere de planeta Terra va fi de 21.276 kilometri pe oră.  Mai precis, viteza de deplasare este de circa 6 kilometri pe secundă.

Cu toate acestea, Agenția Spațială Europeană (ESA) a transmis că riscul de impact dintre asteroidul 2015 RN35 și Pământ, în următorii 100 de ani, sunt zero.

Pasionații de astronomi vor putea urmări traseul asteroidului și de pe Pământ. Pentru aceasta se recomandă telescoapele cu obiective de 30 cm sau mai mari. În prima fază vor fi avantajați cei care vor urmări corpul ceresc din emisfera sudică.

2015 RN35 va putea fi observat și din Europa, până pe 19 decembrie, când se va depărta de planeta noastră.

Citiți și: Un asteroid imens se apropie de Pământ. Cât de periculos este pentru planeta noastră