Primul vaccin american pentru COVID ar putea fi autorizat până la sfârşitul acestui an! Anunţul companiei

Compania americană Moderna a anunțat că în decembrie ar putea primi autorizația de folosire de urgență a vaccinului experimental COVID.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 08:53
Primul vaccin american pentru COVID ar putea fi autorizat până la sfârşitul acestui an! Anunţul companiei

Stéphane Bancel, directorul executiv al companiei de biotehnologie Moderna, susține că guvernul federal ar putea autoriza utilizarea de urgență a vaccinului experimental COVID al firmei în luna decembrie, dacă se vor obține rezultate intermediare pozitive în noiembrie. 

Citește și: Coronavirus. 42 de vaccinuri sunt în pregătire în toată lumea, zece dintre ele au intrat în ultima fază de testare

Acesta a declarat că rezultatele intermediare suficiente ale studiului durează mai mult, dar obţinerea autorizaţiei guvernamentale pentru vaccin poate dura până la începutul anului viitor, relatează MarketWatch.

Moderna are unul dintre cele mai importante vaccinuri anti COVID în curs de dezvoltare, împreună cu un vaccin co-dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

În luna iulie, Moderna a început un studiu pe 30.000 de persoane în Statele Unite ale Americii pentru a testa dacă vaccinul protejează oamenii de boala simptomatică COVID și înscrierea este aproape completă. În cadrul studiului, jumătate dintre subiecţi primesc vaccinul şi jumătate primesc un placebo, iar cercetătorii numără apoi câţi au simptomatic Covid-19.