Primul agresor din România monitorizat cu brăţară de gleznă a rupt-o şi a fugit

Bărbatul, cercetat pentru violență în familie, care a fost însă reținut la scurt timp de polițiști, a fost arestat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere.

06 oct. 2022, 23:51
Primul agresor din România monitorizat cu brăţară de gleznă a rupt-o şi a fugit

Potrivit unor surse judiciare, pe 2 octombrie, poliţiştii de la Secţia 19 din Capitală au fost sesizaţi că un tânăr din Sectorul 5 şi-a agresat concubina. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru violenţă domestică, fiind emis şi un ordin de protecţie. De asemenea, poliţiştii i-au montat la picior o brăţară electronică de monitorizare, fiind consemnat la domiciliu.

Tânărul este prima persoană din România căreia poliţiştii i-au montat o brăţară electronică de supraveghere.

Ulterior, bărbatul a încercat să îndepărteze brăţara respectivă. Mai întâi a folosit o foarfecă, cu ajutorul căreia a tăiat pe jumătate cureaua dispozitivului, după care a încercat să o topească, dar şi această manevră a eşuat. În final, el a reuşit să slăbească brăţara şi să o dea jos de la picior, apoi a fugit de la domiciliu.

Citeşte şi: O mașină de poliție a fost prădată chiar în parcarea sediului. Oamenii legi au deschis un dosar pentru furt calificat

A fost prins la scurt timp de poliţişti, reţinut şi apoi arestat preventiv.

„În această dimineaţă, în jurul orei 3,30, poliţişti din cadrul Secţiei 19 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brăţări de monitorizare de către un bărbat. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că bărbatul, căruia i-a fost montată brăţara de monitorizare la începutul acestei luni de către poliţişti din cadrul Secţiei 17, ar fi folosit un obiect tăietor-înţepător pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reuşit. S-a relaţionat cu unitatea de Parchet, faţă de bărbat fiind dispusă, ulterior, măsura reţinerii pentru încălcarea Ordinului de Protecţie Provizoriu şi distrugere”, a transmis Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Sora soldatului găsit mort în unitatea militară aduce acuze incendiare: „L-au omorât şi acum vor să muşamalizeze” VIDEO