Primul atac aerian asupra oraşului Doneţk: Nu există victime în rândul civililor

Doneţk, bastionul separatist din estul Ucrainei, s-a confruntat cu primul atac aerian, în noaptea de marţi spre miercuri. Atacul nu s-a soldat, însă, cu victime.

RomaniaTV.net
06 aug. 2014, 08:25
Primul atac aerian asupra oraşului Doneţk: Nu există victime în rândul civililor

Un avion a lansat marţi un atac aerian asupra unei mine dezafectate din suburbiile vestice ale Doneţkului, au declarat martori pentru AFP, potrivit Agerpres.

‘Cartierul Kalininski în apropiere de strada Secenov a fost supus în cursul nopţii unui atac aerian, care a lăsat o gaură cu un diametru de 4 metri şi o adâncime de 1, 5 metri în drum. Un gazoduct a fost avariat în urma exploziei unui obuz. Geniştii acţionează la faţa locului pentru a dezactiva un alt obuz care nu a explodat’, a indicat primăria într-un comunicat de presă.

Acest atac ‘nu s-a soldat cu victime civile’, au subliniat autorităţile locale din Doneţk, adăugând că trei civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în urma unor tiruri de artilerie care au lovit alte cartiere ale oraşului.

Este primul atac aerian împotriva unui cartier situat nu departe de centrul acestei capitale regionale care număra un milion de locuitori înainte de începerea ostilităţilor, la mijlocul lunii aprilie. Aviaţia ucraineană a bombardat în luna mai aeroportul internaţional din Doneţk, situat la periferia oraşului preluat de insurgenţi.

La solicitarea AFP, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene nu a fost în măsură să precizeze originea atacului aerian din timpul nopţii.

‘Laţul se strânge în jurul oraşelor Doneţk, Lugansk şi Gorlivka’, bastioane ale separatiştilor în estul Ucrainei, a declarat telefonic purtătorul de cuvânt Oleksii Dmitraşkivski.

‘Trupele se regrupează şi îşi consolidează barajele. Ne pregătim să eliberăm oraşele’ ocupate de rebeli, a mai spus acesta.

Anterior, agenţia rusă de presă RIA Novosti anunţase, pe baza afirmaţiilor rebelilor, că armata ucraineană a utilizat marţi pentru prima oară rachete de croazieră lângă orăşelul Şahtarsk, din regiunea Doneţk. Informaţia nu a putut fi însă confirmată şi din alte surse.