Primul bebeluş născut în „tabăra” de refugiaţi ucraineni la Suceava. Ştefan Mandachi vrea să fie naşul copilului

După ce a fugit din calea războiului declanşat de Vladimir Putin, o tânără din Ucraina s-a refugiat în hotelul antreprenorului Ştefan Mandachi din Suceava, unde i-a venit sorocul, motiv pentru care a trebuit să ajungă la spital.

03 mart. 2022, 19:53
Primul bebeluş născut în „tabăra” de refugiaţi ucraineni la Suceava. Ştefan Mandachi vrea să fie naşul copilului

O tânără mamă de doar 17 ani a adus pe lume primul bebeluş născut în „tabăra” de refugiaţi ucraineni la Suceava. Fata a venit din Ucraina în România prin Vama Porubne-Siret, alături de mătuşa ei şi de alte cinci persoane.

Refugiaţii ucraineni au fost cazaţi în sala de festivităţi a hotelului de patru stele care îi aparţine antreprenorului sucevean Ştefan Mandachi, scrie Adevărul.

Joi, în jurul orei 5, angajaţii şi voluntarii hotelului au fost alertaţi deoarece tinerei i s-a rupt apa, cerând să fie dusă la spital. Aflată la prima naştere, tânăra de 17 ani era speriată, motiv pentru care oamenii din jurul ei au încercat s-o calmeze.

Citeşte şi: O nouă rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina pentru oprirea războiului. Întâlnirea are loc tot în Belarus UPDATE

Tânăra mamă a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava, unde a născut prin cezariană o fetiţă care cântăreşte 2.700 de grame şi a primit nota 9 la naştere. Atât mama, cât şi copila sunt sănătoase şi vor rămâne internate în spital doar câteva zile.

Potrivit Adevărul, Ştefan Mandachi a anunţat că atunci când se vor întoarce în hotel, tânăra mamă şi fetiţa ei vor primi un apartament, unde vor putea să stea cât va fi nevoie.

Mai mult, antreprenorul sucevean s-a oferit să-i trimită mamei la spital toate cele necesare pentru îngrijirea fetiţei în perioada spitalizării.

Înainte să ajungă la spital, mama fetiţei intenţiona să plece în Polonia. Nu voia să rămână în România.

Primul bebeluş născut în „tabăra” de refugiaţi ucraineni la Suceava. Ştefan Mandachi a prezentat „eroul zilei”

„Vă prezint omul zilei, voluntarul DORA.
Ea a asistat, ajutat, susținut, sprijinit o tânăra refugiată, care era foarte panicată, fiind la prima naștere. I s-a rupt în “tabăra de refugiați” de la hotel. La ora 05:35 a auzit țipete în salonul mare, pe o saltea “naște, naște!”. A lăsat totul, a sunat ambulanța și a mers la spital de urgență. Dora a calmat-o și a intrat în sala de operații cu ea, a tradus în ucrainiană tot pentru ea. (Ea e tot din Ucraina, dar stabilită la Suceava).
Mă gândesc ce-ar fi simțit viitoarea mămică fără ea, fără să înțeleagă un cuvânt din ce-ar fi zis medicii.
Fetița e sănătoasă.
Mama e la spital. Probabil mai stă. A iesit din anestezie. A nascut prin cezariana.
Când iese, îi pun la dispoziție un apartament/ o casă, dacă vrea. Stiu ca dimineata trebuia sa plece spre Polonia, asa ca nu-s sigur ce-o vrea sa facă.
Deocamdată, domiciliul a fost stabilit la Hotel Mandachi (asa mi-a zis Dora), str. Sofia Vicoveanca 106.
O botez dacă vrea, cu cea mai mare plăcere. Mi-a sugerat asta Victor.
Mămică Tatiana a fost însoțită de mai multe mătuși. Nu e cu tatăl copilului.
Poze cu copila am, dar nu pot posta, rog nu-mi solicitați inutil. Nici cu mama. Alte detalii nu am. Vă pup!”, a scris Ştefan Mandachi, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Zelenski strigă după ajutor: „Dacă Ucraina cade, Rusia va ataca Europa de Est şi ţările baltice! Rog NATO să ne trimită avioane!”