Primul canal TV pentru câini are deja un milion de abonaţi

Dog TV s-a lansat ieri în Statele Unite.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 11:23
Primul canal TV pentru câini are deja un milion de abonaţi

Potrivit managerilor postului, afacerea are toate şansele să devină înfloritoare. O lună de abonament costă 4,99 USD iar în SUA există 46 de milioane de gospodării care au cel puţin un câine. 97% din aceste gospodării au cel puţin un televizor.

Dog TV îşi propune să transmită opt ore pe zi programe care să-i facă pe câini relaxaţi şi cuminţi. Imagini cu alţi câini care zac la soare. Imagini cu un ciolan străbătând ecranul. Nu se transmite publicitate, banii vin doar din abonamente.

Dr Nick Dodman, director la Clinica de Comportament Animal de pe lângă Universitatea din Massachusetts, spune că un asemenea post a devenit abia acum posibil, din punct de vedere al tehnologiei. “Cu vechiul sistem analog, câinii nu puteau identifica imagini pe micul ecran. Acum, cu sistemul de high definition, ei pot distinge imagini clare. Sigur că s-a umblat şi la sunet, sunetele du frecvenţă înaltă îi irită pe câini şi au fost eliminate.”

Proprietarii vor să lanseze cât de curând postul şi în Europa aşa că maidanele din Bucureşti ar putea fi dotate cândva cu ecrane tv.