Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2021 a fost descoperit. Sportivul a făcut primele declaraţii: Regret enorm că am dezamăgit foarte multă lume

Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice a fost înregistrat în cadrul delegației australiene. Călărețul Jamie Kermond a fost depistat pozitiv cu cocaină, informează The Guardian.

21 iul. 2021, 20:00
Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2021 a fost descoperit. Sportivul a făcut primele declaraţii: Regret enorm că am dezamăgit foarte multă lume

Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2021 a fost descoperit.Triplul campion australian a fost suspendat de Federația de Echitație din țara sa. Sportivului i s-a interzis dreptul de a participa la orice competiție, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2021 a fost descoperit. Sportivul a făcut primele declaraţii

Președintele delegației Australiei la Jocurile Olimpice, Ian Chesterman, a anunțat că Jamie Kermond a părăsit echipa după ce ”a stricat imaginea sportivilor australieni”.

Jamie Kermond a realizat testele la data de 26 iunie iunie, dar rezultatele au ajuns abia înaintea startului Jocurilor Olimpice.

”Este posibil ca rezultatul pozitiv să fie cauzat de singura dată când am folosit în scopul recreațional la un eveniment și nu are nicio legătură cu sportul pe care îl practic. Sunt foarte supărat, îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat și accept că sunt unicul responsabil.

Regret enorm că am dezamăgit foarte multă lume, inclusiv familia mea și colegii mei. Sper ca într-o zi să mă ierte pentru greșeala mea”, a declarat Jamie Kermond.

Cocaina este una dintre substanțele pe care Agenția Mondială Anti-Doping le interzice în competițiile sportive.

Conform politicii agenției din Australia, Kermond are posibilitatea să ceară recoltarea celei de-a doua probă.

Participanţii la Jocurile Olimpice din 2021 care se vor desfăşura la Tokyo vor trebui să respecte o listă întreagă de restricţii. Printre acestea, fără alcool, fără îmbrăţişări, fără aclamaţii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august, se vor desfăşura în condiţii foarte stricte. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au dezvăluit noi reguli foarte stricte, cu o lună înainte de ceremonia de deschidere.

Preşedintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a precizat că, pentru desfăşurarea în siguranţă a competiţiei, „starea de spirit festivă va trebui eliminată„. Hashimoto face apel la organizatori să fie „creativi” pentru a instaura o atmosferă pozitivă, informează lefigaro.fr.

Oficialii olimpici au decis să permită accesul a maximum 10.000 de spectatori, dar Hashimoto i-a avertizat să nu se aştepte la petrecerea pe care au văzut-o la Euro-2020. „În Europa se sărbătoreşte. Din păcate, s-ar putea să nu putem face la fel”, a spus ea.

Participanţii la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor trebui să se aştepte la următoarele măsuri de siguranţă: oricine înregistrează o temperatură a corpului peste 37,5 grade în timpul a două verificări separate nu va putea intra. Aceeaşi soartă o vor avea cei care tuşesc sau nu poartă mască. Persoanele cărora le va fi refuzat accesul nu îşi vor primi banii înapoi.

Spectatorii vor avea dreptul să aplaude, ​​dar nu îi vor putea încuraja pe sportivi, nici „să intre în contact direct cu alţi spectatori”. Totodată, nu vor putea solicita autografe, să fluture steguleţe sau să aclame. Şi consumul de alcool le va fi interzis „pentru a atenua cât mai mult posibil preocupările publicului”, a explicat preşedintele Tokyo 2021.

Citeşte şi: Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, condiţii de desfăşurare speciale: fără îmbrăţişări, fără aclamaţii, fără autografe