Primii elevi infectaţi cu noul coronavirus după redeschiderea şcolilor

Este anchetă epidemiologică la o şcoală din Iaşi după apariţia primului caz de elev infectat cu COVID-19. Este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Sportiv din Iași. Colegii elevului infectat, precum și profesorii de limba română şi matematică sunt acum în izolare la domiciliu, sub supravegherea DSP Iași, anunţă edupedu.ro. Al doilea caz de infectare cu COVID-19 a fost raportat la o şcoală din Gura Humorului, judeţul Suceava. Este vorba despre o elevă de clasa a XII-a din Gura Humorului, infectată cu coronavirus.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 06:51
Primii elevi infectaţi cu noul coronavirus după redeschiderea şcolilor

Primul caz de elev infectat cu noul coronavirus, după redeschiderea școlilor, a fost confirmat la Liceul Sportiv din Iași. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Luciana Antoci, este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a diagnosticat cu COVID-19. Autorităţile suspectează că acesta s-a infectat de la bunica lui, care a fost internată în spital. 

Elevul a fost la școală săptămâna trecută pentru pregătirea de Evaluarea Națională. În aceste condiţii, toți cei 11 elevi de clasa a VIII-a, colegii elevului infectat, precum și profesorii lor sunt acum în izolare la domiciliu, sub supravegherea DSP Iași, a precizat edupedu.ro. Toţi contacții elevului vor fi testaţi, iar cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională vor continua online. 

Autoritățile sanitare au declanșat ancheta epidemiologică şi la o şcoală din Gura Humorului, judeţul Suceava. Este vorba despre o elevă din clasa a XII-a din Gura Humorului, județul Suceava, care a fost confirmată cu coronavirus.

Fata a fost la școală săptămâna trecută, la pregătirea pentru Bacalaureat.


loading...