Primul caz de infectare cu COVID şi gripa sezonieră a fost confirmat. Care este starea pacientului

Primul caz de coronavirus şi gripă, detactate simultan la aceeaşi persoană, a fost confirmat în Mexic. Cadrele medicale încep să îngrijoreze deoarece convergenţa celor două boli ar putea o presiune puternică asupra sistemului sanitar mexican, relateaza EFE.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 18:29
Primul caz de infectare cu COVID şi gripa sezonieră a fost confirmat. Care este starea pacientului

„Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris luni pe Twitter, Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripa din 2009.

Guvernul mexican a confirmat duminică prima infectare cu COVID şi cu gripa sezonieră la aceeaşi persoană, conform directorului general al epidemiologiei din cadrul Ministerului Sănătăţii.

„A fost raportat in Mexic primul caz privind prezeţa simultană a celor doua virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşeaza gripa”, a precizat el.

Cazul a fost detectat la o femeie în vârstă de 54 de ani cu antecedente de obezitate, suferind de o boala autoimună şi care a avut cancer şi o afecţiune pulmonară cronică. Femeia a fost spitalizază, iar evoluţia bolii este una bună. Acesta a început să prezinte simptome la sfârşitul lunii septembrie.

Pacianta a fost externată pentru o perioadă în perioada 5-6 octombrie, însă a fost din nou internată după ce prezenta febră ridicată. La cea de-a doua spitalizare i-a fost detectat şi virusul gripal AH1N1.