Primul centru social Montessori, inaugurat în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, și Fundația Bambini in Emergenzza, cu supervizarea Institutului Montessori din București a inaugurat Centrul de Zi "Floare de Colț – Grădina Montessori". 

RomaniaTV.net
26 sept. 2019, 12:34

„Este primul centru de zi social de acest tip din ţara noastră, motiv pentru care suntem foarte mândri! Ne dorim să sprijim atât copiii, cât şi părinţii din comunitatea noastră. Împreună cu partenerul nostru, Fundaţia Bambini in Emergenza, şi alături de părinţi sau alţi susţinători legali, vom asigura şanse mai bune de dezvoltare pentru copiii care trec pragul acestui centru şi care, pe o perioadă de trei ani, vor avea asigurate atât îngrijirea de care au nevoie pe timpul zilei, cât şi evoluţia intelectuală şi emoţională corespunzătoare vârstei”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Proiectul îşi propune să ofere, în cadrul Centrului Floare de Colţ – Grădina Montessori, o educaţie preşcolară excelentă, urmând metoda Montessori, pentru 45 copii din comunitatea Sectorului 6, proveniți din familii vulnerabile. Copiii vor participa la activități de luni până vineri, între orele 8:00 şi 16:00, şi vor fi urmăriţi şi însoţiţi în călătoria lor de recuperare de o echipă de profesionişti (educatori Montessori şi asistenţi educator Montessori, psiholog, psihoterapeut, asistent social). Aceeaşi echipă va oferi şi părinţilor şedinţe de consiliere, suport în confruntările cotidiene, astfel încât schimbarea să se producă pe ambele fronturi.

Structura ce găzduieşte Centrul Floare de Colţ – Grădina Montessori este un spațiu modern, cu două etaje, încăperi mari şi luminoase de aproximativ 600 de metri pătraţi, mobilate şi dotate conform metodei Montessori, plus o încântătoare grădină externă.

Prin metoda Montessori, recunoscută la nivel internațional, Fundația Bambini in Emergenzza s-a bucurat de rezultate excelente la Centrul de plasament din Singureni, acolo unde au adoptat această variantă de educație.