Primul coreano-american în spaţiu are un CV impresionant! Locotenent, medic şi astronaut NASA până la 35 de ani

Primul coreano-american care a devenit astronaut NASA are cu ce se mândri până la vârsta de 35 de ani! Jonny Kim fost absolvent al Harvard Medical School şi a făcut parte din forţele speciale ale marinei americane.  

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 18:00

Jonny Kim alături de alte 12 persoane a absolvit recent programul Artemis al Nasa, prin intermediul căruia au devenit astronauţi şi sunt eligibili pentru misiuni la Staţia Spaţială Internaţională de pe Lună sau chiar de pe Marte. Doi dintre candidați au fost transferați de la agenția spațială canadiană, în timp ce Kim împreună cu alți 11 au fost selectați dintr-un grup iniţial de peste 18.000 de solicitanţi.

„Părinții mei au fost imigranți din Coreea de Sud care au venit în America la începutul anilor 80 pentru speranța unei vieți mai bune pentru copiii lor”,povesteşte Kim într-un interviu. 

Un CV impresionant

Kim nu a pierdut timpul, iar la cei 35 de ani are un CV impresionant cu care oricine se poate mândri. Acesta a absolvit liceului în Los Angeles, după care s-a alăturat marinei ca recrutor, fapt ce l-a determinat să obţină statutul militar de elită al unui SEAL Navy. Mai mult decât atât, Kim a servit ca medic de luptă, lunetist şi navigator în mai mult de 100 de operaţiuni de luptă, dar şi în două deplasări în Orientul Mijlociu.

În plus, aceasta are o diplomă în matematică la Universitatea din San Diego şi un doctorat în medicină la Harvard Medical School. În momentul în care aceasta a candidat ca astronaut, în iunie 2017, Kim lucra ca medic rezident la un spital din Massachusetts.

„Să mă înscriu în marină a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în viaţa mea. M-a transformat complet, din băieţelul acela speriat care nu avea visuri, până la persoana care a început să aibă încredere în sine.” , povesteşte Kim.


loading...
Partenerii noștri