Covorul de flori a fost expus în Centrul Vechi, în faţa BNR, iar acţiunea marchează debutul campaniei de informare şi educare „Grădina cu speranţe” dedicată luptei împotriva Bolii Parkinson, campanie organizată de Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson, în parteneriat cu Societatea Română de Neurologie.
„Am numit acţiunea „Grădina cu speranţe” deoarece bolnavii de Parkinson se simt bine în natură, în spaţiul liber şi am ales lalelele întrucât acestea sunt simbolul luptei împotriva bolii Parkinson”, a explicat Dan Raican, preşedintele Asociaţiei, potrivit b365.ro.
Covorul de lalele este primul covor din flori realizat în România, are 50 mp şi este realizat din peste 15,000 lalele roşii. După cum a menţionat Dan Raican, covorul va fi expus în faţa BNR până duminică, 5 aprilie, urmând ca ulterior florile să fie împărţite trecătorilor.
Peste 72.000 de români suferă de Boala Parkinson, aceasta fiind cea de-a doua afecţiune neurologică degenerativă, la nivel naţional. Parkinson se declanşează cel mai frecvent în intervalul de vârstă 50 – 70 de an, însă in ultimii ani a crescut numărul persoanelor care prezintă simptome în jurul vârstei de 40 de ani, au precizat organizatorii campaniei.
„Nu există tratament curativ. Nu putem vindeca şi nu putem opri evoluţia bolii. Putem face însă multe. Putem influenţa simptomele. Le putem schimba calitatea vieţii.”, a adăugat Amalia Ene, medic neurolog la Spitalul Universitar în cadrul conferinţei de vineri.