Primul deces cauzat de noua variantă COVID. Arcturus se răspândește cu rapiditate în întreaga lume

S-a înregistrat primul deces cauzat de noua variantă Covid. Arcturus, sub-variantă a Omicron, este prezent în mai multe țări.

21 apr. 2023, 21:50
Primul deces cauzat de noua variantă COVID. Arcturus se răspândește cu rapiditate în întreaga lume
Arcturus, sub-varianta Omicron

Primul deces cauzat de noua variantă Covid. Arcturus este o sub-variantă a Omicron, fiind detectată pentru prima dată în India, iar de la sfârșitul se află pe lisat de supraveghere a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Profesorul Dr. Yomg Poovorwan, cel care conduce Centrul de Excelență în Viologie Clinică de la Școala de Medicină a Universității Chulalongkorn, a declarat că va deveni în curând sub-varianta dominantă din Thailanda.

Citește și: Avertisment din Occident: după COVID, un alt virus letal face ravagii

Sub-varianta se răspândește rapid în India, fapt care a determinat autoritățile să reintroducă obligația purtării măștilor, printre alte măsuri.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au informat că Arcturus este responsabil cu 7% din cazurile de Covis din țară, ceea ce înseamnă că acum se află pe al doilea loc, după Omicrom.

Și în Indonezia au fost raportate cinci noi cazuri de sub-variantă Arcturus.

Citește și: Oana Lis, infectată cu Covid-19 a doua oară. S-a temut pentru Viorel Lis: „A stat în camera lui. Am dormit ca regele și regina!”

Conform unui studiu al Universității din Tokyo postat pe site-ul de cercetare bilogică bioRxiv, această variantă este de 1,2 ori mai infecțioasă decât varianta Omicron.

Dr. Vipin Vashishtha, fostul șef al comitetului de imunizare al Acadeniei Indiene de Pediatrie, spune că, pentru prima dată în ultimele șase luni s-a înregistrat o creștere a numărului cazurilor de Covid în rândul copiilor.