Primul deces din Israel din cauza coronavirus, a fost un supravieţuitor al Holocaustului

Primul deces din Israel din cauza coronavirus este Aryeh Even, în vârstă de 88 de ani, supravieţuitor al Holocaustului. Familia a spus că acesta a fost puternic până în ultimul moment, relatează potrivit Digi24. 

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 14:36
Primul deces din Israel din cauza coronavirus, a fost un supravieţuitor al Holocaustului

„El a fost un om iubit, plin de viaţă, devotat familiei sale, puternic până în ultimul moment. Ne pare rău că şi-a petrecut ultimele zile departe de familie”, au spus apropiaţii săi.

Aryeh Even a emigrat în Israel din Ungaria în 1949 şi a avut 4 copii şi 18 nepoţi şi un strănepot. Potrivit Ministrului Sănătăţii sunt 883 de cazuri confirmate în Israel, iar din acestea 15 sunt considerate grave.

Israelul a raportat vineri primul deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 88 de ani care suferea de alte boli.

Citeşte şi: Suedezii se autoizolează de bună voie! Mărturiile unei românce din Suedia

Ministerul Sănătăţii a anunţat într-o declaraţie de presă că vicima a fost adusă la spitalul Shaare Zedek din Ierusalim în urmă cu aproximativ o săptămână în stare gravă, relatează Mediafax.

Până în prezent, Israel a raportat 705 de cazuri de coronavirus, majoritatea cu simptome uşoare. Aproximativ 10 pacienţi sunt în stare gravă şi 15 s-au recuperat complet.

Citeşte şi: Iranul anunţă 123 de noi decese din cauza coronaviruslui. Bilanţul la nivel mondial a depăşit 11.000 de morţi

Israel a fost una dintre primele ţări care a adoptat măsuri de călătorie stricte, iar joi, premierul Benjamin Netanyahu a înăsprit o politică naţională de rămânere la domiciliu, spunând că poliţia va aplica restricţiile.

De asemenea, populaţiei i s-a recomandat să evite adunările mai mari de 10 persoane, iar guvernul a ameninţat să impună ordine de izolare dacă oamenii nu respectă regulile.